Dit is absoluut de lelijkste foto ooit van een gerecht wat ik op de site heb staan. Ik deelde deze voedzame eenpansgerecht met boerenkool en kikkererwten onlangs als mijn “niet sexy maar super lekkere lunch” op social media en toch wilde jullie massaal het recept hebben!

Niet al je eten hoeft Instagram waardig te zijn…

Ik merk dat ik het de laatste tijd stiekem steeds fijner vind om minder “online” te zijn. Als ik eerlijk ben word ik namelijk niet altijd even blij van social media (lees ook eens mijn blog over “Social Media, waar zijn we in hemelsnaam mee bezig”). Voor ik het weet zit ik namelijk weer veel te lang allerlei foto’s of suffe filmpjes te bekijken, waarvan ik een uur later al niet meer kan zeggen waar ze precies over gingen.

Het lijkt ook wel alsof je eten altijd maar “Instagram waardig” moet zijn met wat vers geplukte kruiden, exotisch fruit en biologisch geknuffelde noten in de vorm van een lachende panda…

Tsja, ik vind het ook heel mooi maar de realiteit is dat mijn bord er vaker zo niet uit ziet dan wel. Sterker nog, ik eet bij voorkeur mijn havermout gewoon lekker warm uit het pannetje! En weet je? Dat is oké! Het gaat erom wat je eet en dat je hier van geniet! Deze eenpans ziet er dan wel niet uit maar is zeer voedzaam en zo gemaakt. 

Ingrediënten boerenkool en kikkererwten eenpansgerecht (2 personen)

  • 300 gram boerenkool
  • blik of potje van ca 300 gram kikkererwten
  • 250 g cherrytomaten
  • 425 ml tomatenblokjes met basilicum (ik gebruikte Mutti Polpa)
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 lenteuitje
  • 2 handjes ongezouten cashewnoten
  • kokosolie of ghee om in te bakken

Bereidingswijze (let op: super makkelijk!)

  1. Verhit een wok of koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie of ghee toe. Pers het teentje knoflook en fruit het aan.
  2. Voeg nu de boerenkool en cherrytomaten toe en schep een paar keer om. Voeg het blikje tomatenblokjes toe. Laat even pruttelen.
  3. Laat de kikkererwten even uitlekken en voeg toe aan het boerenkoolmengsels. Draai het vuur zacht en laat het geheel nog enkele minuten doorwarmen.
  4. Snijd ondertussen de lente ui nog even in dunne ringetjes en verdeel dan deze voedzame eenpans over twee borden. Garneer met een handje walnoten en de lente ui.

 

Auteur

2 Comments

    • Monique Reply

      Ha Jill,
      Wat goed dat je het vraagt, zie dat ik dit er niet bij gezet heb! Het is voor 2 personen, heb het nog even aangepast.
      Groet, Monique

Reageer