Ik ben dol op pasta’s! Eigenlijk kan je hier weinig mis mee doen en er zijn wel duizend en één varianten te verzinnen. Pasta gerechten zijn gemakkelijk aan te passen naar je eigen dieet. Kies voor glutenvrije pasta met een glutenvrij dieet of voor courgette spaghetti als je een Paleo leefwijze volgt of koolhydraatarm dieet volgt.

Eerder deelde ik al een gezonde Mac and Cheese,  vandaag maakte ik deze gezonde pasta variant van de site  eerlijkereten.  Ik probeerde de pasta carbonara met avocadosaus uit en paste het recept nog iets verder aan naar mijn eigen smaak.

Ingrediënten voor gezonde pasta carbonara voor 2 personen:

  • 1 hele courgette of 200 g pasta naar eigen keuze
  • ca 250 g magere biologische spekreepjes
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 1 rijpe avocado
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 eigeel
  • Handje (geroosterde) pijnboompitten per persoon
  • Ter garnering: geraspte Parmezaanse kaas & wat verse peterselie
  • Peper naar smaak

Bereiding

  1. Als je voor pasta kiest, kook deze dan als eerste.
  2. Maak de kastanjechampignons voorzichtig schoon met een keukenpapier en snijd in vieren.
  3. Doe de avocado, knoflook en eigeel in een blender of gebruik een staafmixer en pureer het mengsel glad.
  4. Voeg halverwege 100 ml room toe en mix nog goed door, breng op smaak met peper. Als je het lekker vind kan je voor een frisse noot een beetje citroensap toevoegen.
  5. Bak de spekjes uit op middelhoog vuur en voeg halverwege de kastanjechampignons toe.
  6. Giet de pasta af, doe de pasta terug in de pan. Kies je voor courgettepasta, maak dan nu met een zgn. spiraalsnijder dunne spaghetti slierten van de courgette.
  7. Draai het vuur helemaal laag en voeg nu de saus toe. Roer goed door en schep nu ook de pasta erdoorheen. Door de warme van de saus wordt ook de courgettepasta opgewarmd.
  8. Serveer op de borden en garneer met wat verse peterselie en voor de liefhebber nog wat extra Parmezaanse kaas. Buon appetito!

Nog ruimte voor een lekker toetje? Probeer dan eens deze zelfgemaakte appelmoes zonder suiker!

Auteur

2 Comments

  1. Beste Monique,
    Vandaag ben ik via een zoekmachine op je site terecht gekomen, voor dit recept.
    Je website is zo leuk dat ik niet meer kan stoppen met rond klikken!
    De foto’s zijn mooi, de informatie overzichtelijk en duidelijk.
    Lekker simpel en een mooie site.

    Mijn grote complimenten, gebeurt mij niet zo snel dat ik na 10 minuten kijken fan ben, maar nu wel 🙂
    Groetjes,
    Marion

    • Monique Reply

      Wow Marion, wat super leuk te horen dit! Dank voor je complimenten en hopelijk komen we elkaar hier nog vaak tegen 🙂
      Groet, Monique

Reageer