Na de hele week uitgebreid en gezond gekookt te hebben, is het op vrijdag tijd om het weekend in te luiden met iets wat makkelijk is, lekker en op zijn tijd een beetje fout. Terwijl ik dit schrijf staan er bijvoorbeeld heerlijke ovenfrietjes klaar om te bakken (wij zijn fan van die dikke van Beyerlander – met een lekkere dikke klodder zelfgemaakte mayonaise erop – echt een aanrader!) en vorige week hadden we deze pizzabites die stiekem nog gezond zijn ook..

Gezonde pizzabites

Ondanks dat er genoeg recepten zijn voor glutenvrije pizza’s (ik heb coeliakie, een auto immuunziekte tegen gluten) heb ik simpelweg niet altijd zin in teveel gedoe. Met deze pizzabites, waarvan de bodem uit plakjes courgette bestaat (Tip: een plak zoete aardappel kan ook!) en de bovenkant tomatensaus en beleg naar keuze, krijg ik echt een pizza “gevoel”.

Super fijn: je maakt deze pizzabites echt in een handomdraai! En zijn ook heerlijk als snack op een feestje of bij een filmavondje!

Ingrediënten voor ca 2 personen*

(*of wanneer je echt echt super hongerig bent voor 1 persoon)

 • 1 grote courgette
 • groot blik tomatenpuree
 • topping naar keuze
  Ter inspiratie: wij hadden 3 soorten beleg: salami en kaas, kipfilet met pesto en champignons met Italiaanse kruiden.
 • Geraspte oude kaas
 • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze van de pizzabites:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
 2. Was de courgette en snijd de boven en onderkant eraf. Snijd de courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter (6 mm voor de zeer nauwkeurige chefs onder ons)
 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes courgette hierover.
 4. Begin nu met het “aankleden” van de pizza’s: eerst een laagje tomaten puree, dan een topping naar keuze, beetje peper en zout en tot slot kaas. Eet je volgens Paleo dan kan je de kaas vervangen voor edelgistvlokken!
 5. Bak de pizzabites ca 8-10 minuten af. Let op dat je topping niet te snel verbrand, elke oven is helaas weer anders wat dat betreft..

Buon appetit!

Auteur

Reageer