Er zijn van die gerechten die het altijd goed doen op een feestje. Of wanneer je een gezellig etentje met meerdere mensen hebt en je niet goed weet wat je moet maken. Ik heb het natuurlijk over: Spaanse Tapas! En vandaag in de spotlight deze heerlijke, glutenvrije albondigas met tomatensaus.

Wat zijn albondigas eigenlijk?

Albondigas zijn niet anders dan kleine gehaktballetjes in tomatensaus. Er zijn verschillende smaakvarianten mogelijk dus pas dit basisrecept zeker eens aan met kruiden en specerijen naar eigen smaak!
Deze albondigas zijn heerlijk op zich maar nog leuker is het om een echte tapas tafel te maken! Met bijvoorbeeld deze snelle tonijnsalade, meloen met serranoham en brood met lekkere dipjes (tip: maak verse aïoli door een teentje knoflook door deze zelfgemaakte mayonaise te roeren!). Maak het af met een soepje, een grote kom salade en bijvoorbeeld wat kipkluifjes en klaar ben je!

Ingrediënten voor ca 30 albondigas:

  • 500 g half om half gehakt
  • ca 400 ml tomatensaus naar keuze
  • 1 ei
  • Klein blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el geroosterde paprikapoeder
  • Verse bieslook
  • Peper en zout
  • Kokosolie of ghee om in te bakken

Bereiding:

  1. Zet een grote mengkom en een bord klaar.
  2. Pers boven de kom 1 teen knoflook en voeg alle overige ingrediënten toe.
  3. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Kneed alles door tot het goed gemengd is en een egaal geheel is geworden.
  4. Maak nu ca 30 kleine gehaktballetjes.
  5. Verhit in een grote pan wat olie of vet en bak de gehaktballen rondom aan. Giet de tomatensaus erbij, dek indien mogelijk af met een deksel en laat op laag vuur rustig gaar worden.
  6. Knip er voor het serveren nog wat verse bieslook overheen.De albondigas zijn zowel warm als koud te eten en circa 2 dagen goed te houden in de koelkast.
Auteur

Reageer