Tuna melt is iets wat met name in Amerika erg populair is. Begrijp ik prima want bij deze glutenvrije wraps likte ik mijn vingers af…

Wat is een tuna melt?

Tuna melt is een combinatie van o.a. tonijn en kaas wat de wrap echt heerlijk smeuïg maakt. Door het geheel te toasten of grillen in de oven wordt het warm en werken alle smaken heerlijk op elkaar in, echt te lekker! Uiteraard gaf ik aan dit recept ook weer mijn eigen draai!
Zelf kan ik niet tegen gluten en koos ik voor glutenvrije wraps, mocht jij hier geen last van hebben, neem dan wraps naar keuze. Tegenwoordig is de keuze reuze in de supermarkt en kan je ook kiezen voor gezondere varianten zoals groente tortilla’s of meergranenwraps.

Tip: met een lekkere bak sla erbij of een verse kom courgettesoep hebt een prima avondmaaltje te pakken, perfect voor als je eens geen zin hebt lang in de keuken te staan!

Ingrediënten voor 2 GLUTENVRIJE wraps MET Tuna melt:

  • 2 glutenvrije wraps naar keuze
  • 1 blikje tonijn
  • 2 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • 1 geroosterde paprika
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 4 à 5 el geraspte oude kaas
  • Peper naar smaak
  • optioneel: chilipeper

Bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de tonijnsalade: laat indien nodig de tonijn uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd 1 geroosterde paprika fijn en stop in een kom of bakje.
  3. Meng in dezelfde kom de tonijn met 2 el mayonaise en paprika tot een smeuïg geheel.
  4. Breng de tonijnsalade op smaak met een halve tl cayenne peper en desgewenst nog extra (chili) peper.
  5. Smeer beide wraps nu in met de tonijnsalade en verdeel de geraspte oude kaas erover.
  6. Rol beide wraps op en bak nu op een grillplaat of in een koekenpan in enkele minuten warm (ik heb de snack collection van Tefal met verschillende platen, echt super ding!).
  7. Serveer en eet direct.

Ik gebruik voor dit recept expres oude kaas, deze is namelijk lactose vrij en wat pittiger van smaak. Mocht je geen last hebben van een lactose intolerantie dan kan je uiteraard kiezen voor een andere kaas naar keuze. Wanneer je meer wilt weten over een lactose intolerantie kan je even op deze pagina kijken.

Auteur

Reageer