Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie: een glutenvrije spicy tuna wrap! Ik durf gerust te zeggen dat dit qua lunch wel echt een van mijn lievelingsrecepten is wanneer het op comfort food aan komt! Lekker warm en knapperig en helemaal glutenvrij te maken met de wraps van Schär.

Kouder weer vraagt om warme hartverwarmende recepten!

Het wordt zachtjes aan weer wat kouder en natter buiten en ik merk dit zelf ook altijd gelijk in mijn eetpatroon . Liever eet ik met de lunch weer wat meer warme gerechten dan elke dag een (koude) salade. Gelukkig kun je ook met een glutenvrij dieet hiermee heerlijk varieëren. Denk aan een tosti in alle mogelijke varianten of deze glutenvrije spicy tuna melt wraps waar je echt je vingers bij af likt! In dit artikel lees je nog meer pro tips voor het vervangen van gluten!

Heb je zin in een andere lekker recept? De glutenvrije wraps van Schär zijn ook heerlijk als pizzabodem! Maak er gerust eens een lekkere tonijn pizza van door een extra laagje tomatenpuree over de bodem te smeren, gevolgd door de tonijn, specerijen en kaas. Bak in ca 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Hoogste tijd voor het recept nu!

Ingrediënten voor 2 spicy tuna melt wraps:

  • 2 glutenvrije wraps van Schär  
  • 1 blikje tonijn
  • 2 el (zelfgemaakte) mayonaise
  • 1 geroosterde paprika
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 4 à 5 el geraspte oude kaas*
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: snuf chilipeper

Bereidingswijze:

1. We beginnen met het maken van de tonijnsalade: laat indien nodig de tonijn uitlekken in een vergiet.
2. Snijd 1 geroosterde paprika in dunne reepjes en houdt dit nog even apart.
3. Meng in een kom de tonijn met 2 el mayonaise tot een smeuïg geheel.
4. Breng de tonijnsalade op smaak met een halve tl cayenne peper en desgewenst nog extra (chili) peper. Voeg ook de gesneden paprika toe
5. Smeer beide wraps nu in met de tonijnsalade en verdeel de geraspte oude kaas erover.
6. Rol beide wraps op en bak deze op een grillplaat of in een koekenpan in enkele minuten warm en knapperig.
7. Serveer de spicy wrap direct en eet hem wanneer hij nog heerlijk warm en smeuïg is!

*Ik gebruik voor dit recept expres oude kaas, deze is namelijk lactose vrij en wat pittiger van smaak. Mocht je geen last hebben van een lactose intolerantie dan kun je uiteraard kiezen voor een andere kaas naar keuze. Kijk voor meer tips voor het vervangen van lactose op deze pagina; alle tips voor het vervangen van gluten vind je hier.

Dit artikel is in samenwerking met Schär tot stand gekomen.

Auteur

Reageer