Ontbijt met cakejes, wie wil dat nu niet? Wanneer deze haver muffins op de planning staan voor ontbijt springen wij in ieder geval net iets sneller ons bed uit!

Het ontbijten met deze haver muffins mag je ook gerust nog eens gezond noemen: de haver is een goede bron van vezels en geeft een langdurige verzadiging.

De banaan geeft een heerlijke zoete smaak aan de muffins. Het recept is voor ruim 12 stuks en zo houd je dus ook een portie over om in te vriezen voor een later moment. Zo heb je doordeweeks een gezond en smakelijk ontbijt of een verantwoorde snack! Kortom: echt een succesrecept dit!

Ingrediënten voor 12 haver muffins:

  • 250 g havermout*
  • 2 bananen
  • 4 eieren
  • 1 el honing
  • 1 el (wijnsteen)bakpoeder
  • 250 ml melk naar keuze
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 1 doosje vriezerfruit bosbessen
    * Heb je een strikt glutenvrij dieet, let er dan op dat je havermout koopt van een gecertificeerd glutenvrij merk. Staat dit er niet op, dan is het altijd besmet met gluten, ondanks dat het van nature glutenvrij is.

Zo maak je de haver muffins:

1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden hetelucht.
2. Prak de bananen met een vork tot moes en voeg hieraan alle ingrediënten – behalve de bosbessen – toe. Gebruik je grote havervlokken? Pureer het dan even mee met de banaan.
3. Meng alles goed door en roer op het laatst voorzichtig de bosbessen erdoor. Je kan hiervoor prima diepvriesbessen gebruiken.
4. Verdeel het beslag over de muffin vorm. Tip: Wij gebruiken een siliconen bakvormen, ideaal! Je vind deze voor een paar euro bij bijvoorbeeld de Big Bazar, Action etc.
5. Bak de haver muffins in 25 min af op 175 graden.

Tip: Vries de overgebleven muffins pas in als deze goed zijn afgekoeld. Haal ze de avond voor gebruik uit de vriezer en je kan de volgende ochtend zo aanvallen, ideaal voor op een drukke doordeweekse dag!

 

Auteur

1 Comment

Reageer