Ik ben echt gek op de herfst! Niet alleen vanwege de heerlijke “cadeaudagen” waarbij het eigenlijk nog erg mooi weer is, maar ook vanwege de verse pompoenen en alle lekkere herfstrecepten die je hart doen verwarmen! Binnen gaan ’s avonds de kaarsjes weer aan en het grote cocoonen kan beginnen!

Koken met pompoen

Er zijn veel lekkere recepten met pompoen te bedenken en ook online zie ik zoveel lekkers voorbij komen! Vorige week deelde ik zelf al deze gluten en lactosevrije pompoentaart (die moet echt op je baklijst, geloof mij!) en vandaag is het tijd voor het recept van deze voedzame pompoenpannenkoeken met rozijnen!
Wanneer je een echte pompoenfan bent, is dit blog met de 25 lekkerste pompoenrecepten van EatPureLove trouwens ook echt een aanrader!

Een tip voor echte fans: wanneer je een grote pompoen kookt blijft er best wat puree over. Vries dit in afgemeten porties in zodat je de volgende keer extra snel klaar bent!

Ingrediënten voor ca 14-16 kleine pompoenpannenkoeken met rozijnen:

  • 300 ml melk naar keuze (ik gebruikte Oat DREAM glutenfree)
  • 200 g havermout*
  • 150 g pompoen puree (gekookte pompoen)
  • 2 eieren
  • 75 g rozijnen
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1/2 el kaneel
  • snuf zout
  • Kokosolie of ghee om in te bakken
    * Gebruik glutenvrije havermout wanneer je intolerant bent voor gluten / coeliakie hebt!

Bereidingswijze pompoenpannenkoeken:

  1. Begin met het koken van de pompoen: je kan kiezen voor een voorgesneden blokjes uit de vriezer of een verse variant. Neem je een verse? Was dan de pompoen en snijd deze in blokjes (goed nieuws: de schil kan je gewoon eten!) en kook de pompoen tot deze gaar is.
  2. Maal ondertussen de havermout met behulp van een staafmixer of keukenmachine tot meel. Zoals je kunt zien heb ik ze vrij grof gehouden voor een lekkere stevige bite in de pannenkoeken.
  3. Giet de pompoen wanneer deze gaar is, af en pureer met een staafmixer of keukenmachine tot een egaal geheel.
  4. Weeg nu 150 g van de pompoenpuree af en meng met alle overige ingrediënten. Mix tot een geheel.
  5. Verhit op middel hoog vuur een koekenpan met wat olie of ghee en bak de pannenkoeken rustig gaar.

Hou je wat pompoenpannenkoeken over? Vries ze dan lekker in voor later gebruik of bewaar ze ca 3 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast.

Auteur

2 Comments

  1. Hoi,

    Kan je havermout 1:1 vervangen met amandelmeel?

    Alvast bedankt!

    Yvettr

    • Monique Reply

      Ha Yvette,
      Dat moet geen probleem zijn, het kan wel qua structuur misschien iets droger worden maar je kan het altijd eens testen door bijvoorbeeld eerst een half recept te maken. Succes! Groet, Monique

Reageer