Als er een salade is die je in vuur en vlam zet, dan is het wel deze heerlijke Thaise salade met gamba’s! Qua pittig kan je het uiteraard zo bont maken als je maar wilt, maar kijk nu hoe leuk al die verschillende kleuren op je bord zijn? Daar wordt je toch gelijk helemaal blij van?

Eat the rainbow!

Een van de teksten die je veel op social media voorbij ziet komen is deze: “Eat the rainbow”. Nu kan ik het niet helpen hierbij altijd terug te denken aan de troetelbeertjes die een stukje regenboog gingen eten. Volgens deze pluizenballen was dat echt het lekkerste wat er bestond. Nu betwijfel ik of alle hippe foodies out there dit bedoelen (en jonge lezer zullen waarschijnlijk denken “waar heeft dat mens het over?!?”). Maar los van mijn jeugdsentiment is het dus inderdaad een heel goed idee om meerdere kleuren op je bord te toveren en zo de regenboog te eten. Met deze salade zit het dus wel snor! (zeggen mensen dat eigenlijk nog?)

De natuur heeft het eigenlijk heel mooi bedacht: elk kleurtje groente is op zijn manier heel gezond voor je. Hoe meer kleur op je bord, hoe meer vitamines dus!

De ingrediënten voor deze Thaise salade (2 personen) zijn:

  • 100 – 150 g gamba’s
  • ca 75 g gemengde slamix
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • Verse koriander (naar smaak)
  • Half rood pepertje
  • 2 el cashewnoten
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • Peper/zout naar smaak
  • Kokosolie om in te bakken
  • Optioneel: sesamolie of sojasaus

Varieer gerust met nog extra komkommer, mooi dun gesneden lente-uitjes, mango, kokosrasp, limoensap etc. etc.

De bereidingswijze van de salade:

  1. Was en snijd de paprika’s in mooie dunne plakjes en maak ook vast de borden op door de sla te verdelen.
  2. Rooster de middelhoog vuur de sesamzaadjes tot dat deze wat goudbruin gekleurd zijn.
  3. Pers het teentje knoflook en snijd ook het rode pepertje in kleine stukjes. Gebruik hierbij zoveel als jij lekker vind qua pittig.
  4. Verhit nu wat kokosolie in de pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook en peper toe. Fruit dit even een half minuutje aan en voeg dan de gamba’s toe. Bak tot dat deze gaar zijn (ca. 5 minuten). Roer in de laatste minuut de paprika even kort erdoor.
  5. Verdeel nu de gamba’s en paprika over de twee borden en garneer met cashewnoten, geroosterd sesamzaad en de verse koriander. Voor de liefhebber kan je de salade nog extra op smaak brengen met sesamolie of sojasaus.

Smakelijk!

Auteur

Reageer