Heb jij al eens gnocchi gegeten? Je weet wel die gekke pasta balletjes die heel zacht en sticky worden wanneer je ze kookt? Nog lekkerder vind ik ze wanneer je ze krokant bakt in de pan! Vandaag deel ik dan ook met veel plezier dit heerlijke vegetarische recept met jullie!

Bak je gnocchi eens krokant!

Wanneer je de gnocchi bakt in plaats van kookt, zoals op de verpakking staat aangegeven, krijg je een hele andere smaakbeleving. Een lekker zachte en smeuïge binnenkant met een lekker knapperige buitenkant. Maak de pasta vervolgens af met jouw favoriete pasta saus en een berg groente & smullen maar!
Wij eten het dit keer met lekkere verse bladspinazie (of wilde spinazie) voor je portie ijzer en vezels; verrijk het recept eventueel nog met een gekookt ei voor de broodnodige eiwitten.

Ingrediënten voor deze gebakken gnocchi voor 4 personen:

  • 75 – 100 g gnocchi per persoon*
  • 600 g bladspinazie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • Peper en zout naar smaak
  • Kokosolie om in te bakken
  • Lente ui ter garnering (naar smaak)
  • Optioneel 1: geroosterde pijnboompitten ter garnering
  • Optioneel 2: 1 gekookt ei per persoon

* Neem bij voorkeur extra veel groente (lees: vezels en vitamines) in plaats van veel gnocchi met een klein beetje groente. Vul dit recept desgewenst aan met nog verse (cherry)tomaten of paprika.
TIP: Heb je een glutenvrij dieet? De verse gnocchi van AH (in het koelschap) is glutenvrij en vegan!

Bereidingswijze:

  1. Verwarm in een koekenpan op middelhoog vuur wat olie of boter. Voeg de gnocchi toe en bak rondom aan. Dit duurt ca. 10-15 minuten.
  2. Verhit in een tweede pan op laag vuur wat olie of boter en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan.
  3. Voeg nu de spinazie toe en vergeet niet om tussendoor ook de gnocchi om te scheppen!
  4. Roer tot slot nog het blikje tomatenpuree toe aan het groentemengsel. Serveer met de gebakken gnocchi met de dun gesneden lente ui en garneer desgewenst met gekookt ei en/of pijnboompitten.

Ben je op zoek naar nog meer lekkere vegetarische gerechten? Wat denk je van deze gezondere Mac and Cheese of deze te lekkere boontjespasta met zongedroogde tomaten!

Auteur

Reageer