Ben je op zoek naar een lekker vegetarisch gerecht? Zoek niet verder want deze sajoerboontjes zijn echt heerlijk! Serveer ze met wat zilvervliesrijst, een hard gekookt eitje en wat cashewnoten erbij en smullen maar!

Maak eens zelf je sausje!

Vaak zijn we geneigd lekker makkelijk een kant-en-klaar sausje uit de winkel mee te pakken. Maar stiekem is het net even wat gezonder (en leuker!) om het zelf te maken! Het klinkt misschien heel ingewikkeld maar het valt echt reuze mee. Het schoonmaken van je sperziebonen duurt langer 😉

Mocht je trouwens een sperziebonen fan zijn, kijk dan ook zeker over bij deze vegetarische boontjespasta van vorige week!

Snel door naar het recept nu voor deze echte comfortfood!

Voor de sajoerboontjes voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 kg sperziebonen
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 el kokosbloesemsuiker (of andere suiker naar keuze)
  • 1 tl sambal
  • 3 el kokosolie
  • cashewnoten naar smaak
  • 4-8 eieren
  • Zilvervliesrijst ca g per persoon
  • optioneel: 2 el kokosboter (santen)

Bereidingswijze sajoerboontjes

  1. Begin met het schoonmaken van je sperziebonen (de zijkanten eraf) en snijd de bonen in stukjes van ca 2,5 cm en was ze.
  2. Zet water op en kook je rijst alvast. Kook ook vast de eieren hard.
  3. Nu ga je de rest klaar zetten: de groentebouillon en de fijn gesneden uien, knoflook en gember.
  4. Verhit nu in een wok de kokosolie en fruit hierin op laag vuur de ui en knoflook aan.
  5. Voeg de gember toe. Voeg de suiker en sambal toe. Roer goed door
  6. Voeg nu de bonen toe en schep goed rond om.
  7. Voeg in kleine beetjes de groentebouillon toe en laat het geheel goed gaar worden.
  8. Serveer als het beet gaar of gaar is (net wat je zelf lekker vind) met rijst, 1 of 2 hard gekookte ei(eren) en een handje cashewnoten. Hou je wat over? Dan heb je geluk, want als lunch doet ie het morgen ook heel goed!

*Het originele recept is met kippenbouillon en bruine basterd suiker. Dit laatste kan je uiteraard ook gebruiken

Auteur

Reageer