Er zullen mensen zijn die zich afvragen hoe deze Goddelijke chocolade taart met walnoten past binnen Beter door Eten. Want taart is toch helemaal niet gezond? Dat klopt! Wel is hij belachelijk lekker en wat ons betreft een prima taartje om je verjaardag mee te vieren, die van je kat of wanneer je gewoon enorme zin hebt in een heerlijke chocolade taart…

Gelukkig eten we niet elke dag chocolade taart

Voor mij draait alles om balans. We weten immers allemaal dat je niet elke dag chocolade taart moet eten, dat groentes gezonder zijn dan chips en lekker bewegen beter dan de hele dag op je luie reet zitten.
Dat gezegd hebbende: wanneer je wat te vieren hebt moet je gewoon lekker genieten van een foute taart en is dit hét recept waar je voor wilt gaan. Hij is namelijk makkelijk te maken, qua ingrediënten zo “puur natuur” mogelijk en helemaal glutenvrij & Paleo proof (maar daar proef je niets van!).

De smaak is vergelijkbaar met een romige fudge en hier al jaar en dag favoriet op onze verjaardagen!

Ingrediënten voor een chocolade taart van ca 18 cm doorsnede:

  • 120 g extra pure chocolade (74% of meer)
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 180 ml acaciahoning
  • 3 eieren
  • 75 g walnoten
  • 3 el cacao
  • snufje zout
  • extra olie of ghee* om in te vetten
    * Wanneer je geen lactose intolerantie hebt kun je ook gewoon roomboter gebruiken!
Chocoladetaart met walnoten - Beter door Eten
Chocoladetaart met walnoten – Beter door Eten

Bereiding taart:

  1. Verwarm de oven op 180 graden hete lucht.
  2. Smelt op laag vuur (of au bain marie) de chocolade samen met de kokosolie.
  3. Haal van het vuur en meng de honing, eieren, cacao en snuf zout er door heen.
  4. Verbrokkel de walnoten en roer door het beslag.
  5. Vet de springvorm goed in en voeg het beslag toe.
  6. Bak de chocolade taart in ca 30 – 40 minuten gaar. Wacht echt goed tot de fudge is afgekoeld en zet deze bij voorkeur nog even koud alvorens je hem gaat eten. Bewaar (indien van toepassing ^_^ ) in de koelkast!
Auteur

Reageer