Als ik heel eerlijk ben, ben ik een beetje een luie kok. Super leuk om zelf koekjes te bakken maar een half uur lang kneden, wachten tot het deeg gerezen is en dan nog een bakken? Duurt mij stiekem veelte lang! Herken jij je daar ook in en wil je graag snelle, gezonde koekjes bakken met maar weinig ingrediënten? Dan is dit iets voor jou!

Het leuke is dat je met dit basis recept alle kanten op kan! Voeg extra geraspte wortel toe of chocolade. Maar “naturel” zijn ze ook al heerlijk!

Ingrediënten voor ca 8-10 stuks (beetje afhankelijk hoe groot je ze maakt..)

  • 2 bananen
  • 3 el glutenvrije havermout
  • 1 tl kaneel
  • handje rozijnen

Zo maak je de makkelijke havermout koekjes:

  1. Prak de bananen (je kan dit vervangen door medjouldadels als je niet van banaan houdt)
  2. Meng in de kom nu alle overige ingrediënten en maak er een smeuïg geheel van.
  3. Verdeel het beslag in ca 8-10 kleine hoopjes (of een aantal grote koeken) op bakpapier en bak 15 min op 200 graden gaar.

Heb jij een lekkere variatie tip? Laat het hieronder zeker even weten!

Auteur

Reageer