Er zijn van die momenten dat onze zoon Bent echt onverzadigbaar lijkt. Uit school krijgt hij altijd lekker wat fruit maar nu had meneer nog meer trek en wilde hij graag een koekje. Helaas was de koektrommel leger dan leeg en zijn buik – dankzij groeispurt nummer zoveel – kennelijk dus ook. Tijd om uitgebreid koekjes te bakken was er niet en zo ontstond ineens een heel erg lekker receptje!

Ongebakken koekballetjes met haver

Het recept van deze koekballetjes is er eigenlijk een die ik eerder gebruikte om te bakken. Wanneer je deze koekjes namelijk plat maakt en 12-15 minuten op 175 graden afbakt, zijn ze niet te versmaden! Maar voor de trek van meneer kon daar echt niet op gewacht worden en besloten we het recept gewoon helemaal “raw” te eten.  Wij doken de keuken in en maakte zo deze heerlijke ongebakken koekballetjes!

Ingrediënten voor ca 10-15 stuks (afhankelijk van hoe groot je ze maakt..)

  • 5 Medjool dadels
  • 100 g pecannoten
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 el (glutenvrije) havermout

Bereidingswijze koekballetjes:

  1. Snijd de dadels door midden en verwijder de pit
  2. Voeg de dadels samen met de pecannoten en kaneel in een keukenmachine en maal tot een plakkend geheel.
  3. Haal het mengsel uit de kom en kneed de haver er met de hand doorheen.
  4. Draai nu met de hand kleine balletjes en stop de eerste vast in de mond van je hongerige kleuter.
  5. Bewaar de koekballetjes enkele dagen in een afgesloten trommel, ook lekker als tussendoortje op school!

 

Auteur

Reageer