Deze glutenvrije scones zijn echt heerlijk voor bij een high tea of een uitgebreid ontbijt! Bij de koffie ’s avonds, als tussendoortje, bij een verjaardag. Eigenlijk is er gewoon geen gelegenheid waarbij je ze niet wilt eten!

Hoe je 12 van deze lekkere zoete broodjes maakt? Ga als eerste op zoek naar een toko. Je hebt namelijk tapioca meel nodig en dat vind je hier! Voor slechts € 1,- ben je klaar. En wanneer je toch tapioca in huis hebt, probeer dan ook eens deze Italiaanse kaasbroodjes!

De ingrediënten:

  • 150 g tapiocameel
  • 200 g amandelmeel
  • 3/4 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 150 g rozijnen
  • 2 el acacia honing
  • 2 tl verse vanille
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Maak van alle bovenstaande ingrediënten een plakkerige brei (ja echt!) en maak vervolgens 12 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Het kan helpen je handen wat nat te maken.
  2. Bak ongeveer 30 minuten op 175 graden en eet lekker warm op. Je kan ze eventueel ook met wat kokosyoghurt / ongezoete (lactose vrije) slagroom en jam eten maar het is al aardig zoet van zichzelf.

Tip: Je kan de broodjes het beste snel eten, bewaar je ze wat langer dan kunnen ze wat hard worden. Als je ze dan even 30 seconde in de magnetron of in de oven “op piept” zijn we weer helemaal jummie!

En, wanneer ga jij ze maken? Laat gerust een berichtje achter!

Auteur

Reageer