Ik kan het niet laten nog een lekker pompoenrecept met jullie te delen en wel deze pompoenbrownie! Afgelopen weekend maakte ik namelijk een flinke schaal geroosterde groentes en ondanks onze gezonde trek bleef er aardig wat pompoen over. Nu kan je deze natuurlijk omtoveren tot een heerlijk romige soep of gebruiken als basis voor deze pompoenpannenkoeken, maar wat denk je van een smeuïge brownie zonder geraffineerde suikers? Puur en alleen gezoet met medjooldadels en met de romige smaak van pompoen. Dit is er eentje om weer je vingers bij af te likken! Uiteraard blijft ook natuurlijk zoet, zoet voor je lichaam dus snoep er niet te veel van!

De kastanjemeel in dit recept is gekozen als glutenvrije variant, je kan kiezen voor elke andere meelsoort. Kastanjemeel is van zichzelf al lekker zoet en je koopt het online of bij Holland & Barret.

Pompoenbrownie
Pompoenbrownie

De ingrediënten voor deze heerlijke pompoenbrownie zijn:

  • 150 g kastanjemeel (of ander meel naar keuze)
  • 150 g pompoenpuree
  • 200 ml melk naar keuze
  • 5 Medjooldadels, ontpit
  • Handje noten naar keuze (walnoot of pecannoot is erg lekker!)
  • 4 el cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 1 el (kokos)olie
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 el kaneel
  • Kokosolie of ghee om in te vetten

Optioneel: maak je pompoenbrownie extra feestelijk met een laagje chocolade glazuur!

  • 1 el kokosolie
  • 50 g pure chocolade van 74% of meer

Bereidingswijze:

  1. Zet als eerste een leuk muziekje op, dit is een receptje wat helaas even wat tijd nodig heeft… (maar echt de moeite waard is, beloofd!)
  2. Was de pompoen goed, het is niet nodig de schil te verwijderen. Snijd de pompoen klein en verwijder de zaden.
  3. Kook de pompoen in kokend water in ca 8 – 10 minuten gaar.
  4. Snijd de dadels in kleine stukjes en verwijder de pit. Tip: week de dadels vast in de melk zodat ze gemakkelijk te pureren zijn straks.
  5. Verwarm ook vast je oven voor op 175 graden hetelucht.
  6. Giet de pompoen als deze gaar is af en weeg 150 gram af. Tip: bewaar de overgebleven pompoenmoes in de vriezer voor een volgende baksessie!
  7. Maak nu met een staafmixer een glad mengsel van je de pompoen, melk en dadels. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed om.
  8. Vet de brownievorm of een kleine springvorm in en stort het beslag in de bakvorm. Bak de pompoenbrownie af in ca 25 minuten en laat goed afkoelen.
  9. Maak desgewenst nog een chocolade glazuur door de chocolade met de kokosolie op laag vuur te verwarmen. Als de brownies wat zijn afgekoeld erover uitsmeren en smullen maar! Op de foto hebben wij de brownies alleen met wat cacao gedecoreerd.

Je kan de brownies enkele dagen in een luchtdicht bakje bewaren of invriezen voor later gebruik. Eet smakelijk!

Auteur

Reageer