Zoals jullie misschien al vermoedde heb ik in deze tijd van het jaar een lichte “pompoenverslaving” (who is with me?). In het teken van deze pompoen verslaving heb ik weer een receptje voor jullie met pompoen. Dit keer een pompoenrisotto.  Ofja… ik noem het pompoenrisotto maar dat is niet helemaal waar. Het is eigenlijk gewoon een lekker “papperig” rijstreceptje voor de koude dagen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 hele fles pompoen
  • 2 winterwortels
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram kip
  • 1 theelepel gember poeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • Peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snij de pompoen in blokjes.
  2. Snij de wortels in plakjes en kook deze samen met de pompoen voor 4-5 minuten in een grote pan.
  3. Bereid ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  4. Snij de kip in blokjes.
  5. Snij ook de champignons in vieren en snipper de ui.
  6. Fruit de ui in een wokpan samen met de knoflook.
  7. Voeg de kip toe en bak deze tot hij gaar is.
  8. Wanneer de rijst gaar is kun je deze, samen met wat kookvocht (let op: niet te veel! Ongeveer 200-250 ml is goed), aan de kip toevoegen in de wokpan.
  9. Voeg ook de pompoen en de wortel toe aan dit mengsel.
  10. Voeg de kruiden toe en laat het ongeveer 5 minuten lekker sudderen zodat het een papje/risotto wordt.
  11. Wanneer het water uit de wokpan is verdwenen is het gerecht klaar!

Ik hoop dat jullie het lekker vinden. We horen graag wat jullie ervan vinden!

Reageer