Ik ben echt gek op salades en eet ze dan ook bijna dagelijks. En salades hoeven natuurlijk helemaal niet saai te zijn. Je kunt er op zoveel verschillende manieren mee variëren. Voor dit receptje heb ik blauwe bessen, noten en broccoli gecombineerd. Dat bleek een heel goed idee.
Wat heb je nodig voor een grote salade?
- 1 broccili
- Een zak spinazie (ongeveer 300 gram)
- komkommer
- blauwe bessen
- walnoten
voor de dressing:
- 3 el. (biologische) mosterd
- 1 el. honing
- 3 el. olijfolie
- halve citroen
- peper en zout naar smaak
Hoe maak je het?
- Snij de broccoli roosjes in kleine stukjes.
- Snij ook de broccoli stronk in kleine blokjes
- Kook de gehele broccoli voor ongeveer 4 minuten.
- Giet de broccoli af en laat het afkoelen.
- Snij ondertussen de komkommer in stukjes
- Meng alle ingredienten van de dressing door elkaar.
- Doe de spinazie in een grote kom en voeg de komkommer, blauwe bessen en walnoten toe.
- Voeg vervolgens de broccoli toe en meng alles goed door elkaar (je mag je handen gebruiken)
- Goed als laatste de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.