Lactose-intolerantie symptomen zijn darmklachten en andere klachten die hiermee in verband staan. Klachten zijn onder andere: een opgeblazen gevoel. Winderigheid, diarree, misselijkheid, buikpijn en krampen.

Wat is lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie is het onvermogen van het lichaam om het stofje lactose te verteren. Lactose is melk suiker. Dat betekent dat melkproducten vervelende klachten veroorzaken.

Bij lactose-intolerantie produceert het lichaam geen of minder van het enzym lactase. Lactase is een enzym wat lactose afbreekt en verteerd. Wanneer dit enzym dus niet of onvoldoende aanwezig is in het lichaam kunnen melkproducten niet verteerd worden en veroorzaakt consumptie van melkproducten klachten.

De lactose-intolerantie symptomen beginnen in de darmen

Voedsel wordt verteerd door je spijsvertering. Wanneer je een voedselintolerantie hebt vinden hier vaak ook de klachten plaats. Wanneer we het over lactose-intolerantie hebben vinden de klachten bijna altijd plaats in het darmstelsel.

Er zitten veel verschillende bacteriën in je darmen. Deze bacteriën zorgen voor een goed verloop van je vertering en zorgen voor een goed immuunsysteem. Wanneer je last hebt van lactose-intolerantie, beschikken je darmen niet of in mindere maten over het enzym lactase. Dit enzym breekt het lactose in melkproducten af.

De symptomen

Lactose-intolerantie veroorzaakt dus darmklachten en andere klachten die hiermee in verband staan. Klachten zijn onder andere: een opgeblazen gevoel. Winderigheid, diarree, misselijkheid, buikpijn en krampen.

De gevolg van symptomen

Het komt vaak voor dat deze klachten het leven van een persoon gaan beheersen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de klachten erg oncomfortabel zijn. Ze kunnen er dan ook voor zorgen dat je  ‘s avonds liever niet de deur uit gaat omdat je last hebt van een rommelende buik, extreme buikpijn of misselijkheid. Je kunt je ook moe en futloos voelen wat ook zeker invloed heeft op je dagelijks leven. Het is dus belangrijk de symptomen van lactose-intolerantie te herkennen en over te stappen op een lactosevrij dieet. Want een gezond darmstelsel is een van de belangrijkste redenen waarom jij je goed voelt en gezond bent.

Wil jij precies weten wat lactose-intolerantie is? Of wil je graag weten wat je wel en niet kunt eten bij lactose-intolerantie?

Write A Comment