Sinds februari ben ik officieel afgestuurd als orthomoleculair voedingsspecialist. Maar wat houd dat precies in? En wat kan ik als orthomoleculair voedingsspecialist voor jou betekenen?

Wat is orthomoleculaire geneeswijze?

De Term orthos komt uit het Grieks en betekent juist, recht, goed of gezond. Moleculair heeft betrekking op de molecuul. De Orthomoleculaire voeding is gericht op een optimale beschikbaarheid creëren en in stand houden van alle moleculen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven.. Oké, dit klinkt misschien redelijk ingewikkeld. Simpeler gezegd gaan we opzoek naar een voedingspatroon die ons lichaam en gezondheid ondersteund, optimaliseert en in stand houd.

Orthomoleculaire geneeswijze gaat opzoek naar voeding die voor ons lichaam en gezondheid werkt in plaats van schade aanbrengt in ons lichaam.

Wat kan orthomoleculaire geneeswijze voor jou beteken?

Als orthomoleculair voedingsspecialist begrijp ik wat voeding diep in ons lichaam doet. Welke invloed heeft bepaalde voeding op ons verteringsstelsel, onze bloedsuikerspiegel en onze hormonen. Hierdoor kan ik op basis van voeding en suppletie jouw gezondheid verbeteren en de zelfhelende functie van het lichaam “aan” zetten.

Door gezondheidsproblemen aan te pakken zul je ook zien dat het lichaam langzaam een gezond gewicht gaat bereiken, je meer energie krijgt en je algemeen beter in je vel zit. Veel mentale en lichamelijke problemen zijn namelijk gekoppeld aan ons dieet.

Klachten die we aan kunnen pakken

Als orthomoleculair voedingsspecialist ben ik opgeleid om de volgende klachten te vermideren:

  • Verteringsproblemen zoals: opgeblazen gevoel, diarree, constipatie, winderigheid en buikkrampen.
  • Voedselintoleranties
  • Chronische vermoeidheid.
  • Constante honger of “snack attacks”.
  • Een jojo-effect en niet langdurig kunnen afvallen.
  • Problemen met het immuunsysteem.

Online voedingscoaching

Wil jij hulp bij het verbeteren van jouw gezondheid? Als orthomoleculair voedingsspecialst  en ervaringsdeskundige op het gebied van prikkelbaar darm syndroom en voedselintoleranties ga ik samen met jou aan de slag. Online, lekker vanuit de comfort van jouw eigen huis. Via skype, email en whatsapp gaan we samen werken aan jouw voedingspatroon en een stukje leefstijl. Wil je meer informatie over online voedingscoaching?

Heb je nog vragen? Ik beantwoord ze graag. Stuur gewoon even een mailtje naar info@beterdooreten.nl.

Reageer