Een vis allergie kan knap lastig zijn! Vooral ook als je niet weet waar het allemaal als los ingrediënt aan toegevoegd is. In dit artikel zetten wij alle wettelijke namen van vis overzichtelijk op een rij voor je!

Wat zijn klachten bij een vis allergie?

Mensen met een vis allergie krijgen na het eten van vis diverse (al dan niet gecombineerde) klachten, variërend van huidklachten, angio-oedeem, klachten aan maag/darm zoals kramp en diarree en luchtwegklachten. In enkele gevallen kan men een ernstige reactie in de vorm van een anafylactische shock krijgen. Snel medisch handelen is hierbij cruciaal.

Waar zit vis in?

Vis of afgeleide producten zoals visolie, vind je terug in een hoop verschillende voedingsmiddelen. Denk aan voedingssupplementen, margarine, snoepgoed, bouillon en diverse kant en klaarproducten. Daarnaast kun je vis terug vinden in o.a. toetjes (ja echt!), marinades, sausen en dressings en veel Oosterse producten.

Wil je meer weten over een vis allergie? Bekijk dan zeker even de allergenen pagina over vis!

Alle benamingen en e-nummers van vis op een rij!

Vis is een van de 14 hoofdallergenen en moet dus vanuit de wetgeving op levensmiddelen vermeld staan. Dit zijn alle namen en E-nummers van vis:

Aspic / Bliek / Bokking / Brado / Calciferol (vitamine D) / E-nummers 626-629 / E-nummers 630-635 / Fruits de mer / Gelatine (vis) / Hollandse Nieuwe / Kaviaar / Kipper / Kuit – hom / Levertraan / Omega-3-olie / Retinol (vitamine A) / Squalene / squalamine / Zeevruchten

Write A Comment