Weet jij nog de 14 foodievragen die ik een tijdje geleden stelde aan Marit van MaakhetGlutenvrij? Dit keer stelde ik ze aan vriendin en inspiratiebron Marinka van EetPaleo! Lees je gezellig mee?

Wie is Marinka?

Marinka is het gezicht achter EetPaleo en hoofdredactrice van het Paleo Magazine. Als fulltime smulpaap inspireert zij mensen met een gezond en gevarieerd eetpatroon volgens de Paleo leefwijze. Denk hierbij aan lekker veel groente, goede vetten uit o.a. noten, zaden en vis en eiwitten. Aangezien deze leefwijze helemaal vrij is van gluten, lactose, mais en zuivel, snap je dat ik met grote regelmaat in een van haar vele kookboeken duik!
Mijn eerste boek was EetPaleo in 7 stappen bomvol met weekmenu’s & recepten, mijn Paleo Traktaties plakt inmiddels bijna aan elkaar van alle vele lekkere baksessies (note to self: echt eens een kookboekenstandaard kopen ^_^ ) Echte aanraders voor op je boekenplank als je het mij vraagt!

Marinka woont helaas aan de andere kant van het land maar dat weerhoudt ons niet eens in de zoveel tijd ergens halverwege af te spreken voor een gezellige lunch en uren lang bijkletsen.

Marinka is inmiddels ook gecertificeerd “eating psychology coach” dus je begrijpt dat we echt oneindig lang over eten – en beter door eten worden – kunnen praten! Hoogste tijd nu voor haar 14 foodievragen…

Vraag 1: Wat is jouw grootste kookblunder?

Bacon die uiterlijk als zwarte hoopjes uit de oven kwam omdat ik was vergeten dat dat heel snel kan gaan, vlam in de pan als kind toen ik pasta wilde koken en dacht dat ik het vuur alvast wel aan kon zetten. Of toch die keer toen mijn blender met warme chocolademelk ontplofte tegen het plafond…

Vraag 2: Waar mogen wij jou ’s nachts voor wakker maken?

Echt helemaal nergens voor, ik slaap heel graag 😉 Al ben ik misschien wel te porren voor mijn favoriete ijsje – het naturel ijs van Abbot Kinney’s.

Vraag 3: Wat staat er op je foodie-bucketlist om ooit nog eens te proberen?

Naar Portland, Oregon in de VS reizen om daar alle healthy hotspots langs te gaan!

Vraag 4: Wat is je lievelingsontbijt?

Ik blijf altijd fan van ‘Eieren in een nest’ – lekker veel groenten, soms wat vlees of vis erbij en daar bovenop gestolde eieren met nog zachte dooiers. Heerlijk. Ik verzin heel vaak nieuwe combinaties met dit gerecht waardoor het elke keer anders is. (Lees hier het recept!)

Eieren in een Nest - Beter door Eten

Vraag 5: Liever zoet of hartig snacken?

Dat ligt aan mijn stemming, maar ik neig toch vooral naar zoet.

Vraag 6: Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Oké, ik moet erbij zeggen dat ik een compleet artikel heb geschreven waarin ik uitleg waarom het begrip guilty pleasure afgeschaft moet worden. Ik vind namelijk niet dat iemand zich ooit schuldig moet voelen vanwege iets wat je heel erg lekker vindt om te eten; vier dat juist en geniet er volop van. Het leven is te kort om jezelf schuldig te voelen over dit soort gekke dingen, en daardoor kun je er ook minder van genieten. Maar dat gezegd hebbende kan ik soms enorm genieten van een zak goede paprikachips. Niet gewoon een zak van de supermarkt, maar bio chips met echte kruiden erin en geen smaakversterkers. Veel lekkerder. (lees hier desgewenst het artikel!)

Vraag 7: Wat mis je qua glutenvrij eten?

Helemaal niks! Je kunt zó lekker eten wanneer je glutenvrij eet, zonder daar ook maar één enkel speciaal glutenvrij product voor te hoeven kopen. Met verse ingrediënten maak je altijd de lekkerste maaltijden. Ik was eigenlijk nooit dol op pasta of brood..

Vraag 8: Nooit meer wijn of nooit meer chocolade?

Dat is makkelijk, ik drink geen alcohol en vind wijn echt heel vies. Dus: nooit meer wijn! Kom maar op met die chocolade.

Vraag 9: Wat vind je echt niet lekker qua eten?

Ik lust nagenoeg alles, maar alleen oesters moet ik denk ik nog leren eten. Die glibberige dingen vind ik niet echt een succes.

Vraag 10: Wat is het lekkerste dat je ooit gegeten hebt?

Moet ik echt kiezen? Als eerste komt in me op de rösti met spek in de Hörnlihütte, op ruim 3200 meter hoogte op de Matterhorn, bij Zermatt in Zwitserland. Ik vraag me nog steeds af of die rösti nu echt zo lekker was, of ik gewoon heel veel honger had (ik had al een uurtje of 6 bergop gewandeld om daar te komen) en het me daarom zo goed smaakte. Misschien moet ik nog eens teruggaan.

Op de tweede plaats staat de ‘breakfast hash’ bij restaurant Dai Due in Austin, en als heel goede derde het homemade vegan roomijs van Frankie & Jo’s in Seattle. Die laatste twee zijn het echt waard om een vlucht naar de VS voor te boeken.

Vraag 11: Heb je een lievelingsrestaurant?

Niet echt, maar ik heb laatst bij Afghaans restaurant Sarban in Tilburg gegeten en het eten daar was wel echt ontzettend lekker.

Vraag 12: Wat eet je als je ziek bent?

Als ik geen honger heb dan eet ik niks, maar begin ik weer honger te krijgen dan kies ik meestal voor fruit. Het ligt er vooral aan waar mijn lijf om vraagt op dat moment, dat is elke keer anders.

Vraag 13: Wat is het raarste wat je ooit hebt gegeten?

Geen idee… Insecten misschien? Maar dat vind ik niet echt raar om te eten. Aan koeienogen en dat soort dingen ben ik nooit begonnen 😉

Vraag 14: Tot slot: wat ga je vanavond eten?

Ik ga straks een lekkere zalmmoot halen, die bak ik rosé en ik denk dat ik er wat geroerbakte groenten bij eet. Ik ben de laatste tijd dol op de combinatie ui, zoete aardappel en spinazie dus dat zou hem wel eens kunnen gaan worden. Of misschien juist een knapperige salade met bleekselderij, appel en avocado, daar ben ik nog niet helemaal uit.

Is er iemand die jij graag terug wilt zien in de deze 14 foodievragen aan? Laat het hieronder weten!

Write A Comment