Op alle blogs lees je er weer over: de befaamde Decemberkilo’s! Door alle feestdagen en bijbehorende lekkernijen zouden we allemaal en masse de nodige extra kilo’s aankomen. Maar is dit wel zo?

Waarom kom je aan?

De gemiddelde energie behoefte van vrouwen ligt rond de 2000 kcal, bij mannen is dit 2500 kcal. Een rondje op Google leert dat je gemiddeld 7000 kcal per dag extra moet eten om een kilo per dag aan te komen. Even ter beeldvorming: dat zijn bijna 53 donuts met glazuur. Of 18 stukken chocolade taart. 4 Large Big & Tasty menu’s met friet en cola. Wat jij wilt..
Van twee dagen Kerstmis vieren met een copieus diner zal je dus heus niet gelijk kilo’s aankomen.

De dagen tussen Oud & Nieuw en Kerstmis…

Er is een gezegde dat we niet aankomen tussen Kerst en Oud & Nieuw, maar juist de dagen tussen Oud & Nieuw en Kerstmis. Lees: alle overige dagen van het jaar dus. En daar zit hem nu ook de crux. Wanneer je jouw gewicht onder controle wilt houden of zelfs iets afvallen, dan zal je moeten zorgen voor een goede balans. Een balans tussen lichaamsbeweging en de juiste voedsel tot je nemen die je lichaam voed.

Wil jij in het nieuwe jaar hulp bij het vinden van balans? Kijk dan even hier.

Aan de wortels met Kerst

Oké dit begint zo langzamerhand een beetje ongezellig blog te worden. De meeste blogs die ik lees over dit onderwerp trouwens… Want overal lees ik dat ik beter de koolhydraten kan laten staan, ter compensatie elke ochtend moet beginnen met een rondje hardlopen en als lunch het beste een licht verteerbaar bouillonnetje moet nemen. Ik vind dat echt dikke onzin..

Geniet!

Voor mij zijn de feestdagen altijd het moment om weer eens echt tijd voor elkaar te hebben. Voor goede gesprekken, voor nieuwe herinneringen maken. Dit betekent voor mij niet hetzelfde als mij helemaal misselijk eten aan kerstkransjes, liters wijn drinken en een 6 gangen diner te verorberen. Wel kies ik op deze dagen bewust voor een paar dingen die ik echt heel erg lekker vind en waar ik  intens van kan genieten. Zo staat deze zelfgemaakte stol zeker straks op de ontbijttafel en het kokosijs is ook al in huis voor bij de flensjes toe..

Mocht jij nu nog stress hebben over het kerstdiner: stop! niet doen! Het gaat niet om wat je eet, het gaat om het moment en het samen zijn. En om de dagen tussen Oud & Nieuw en Kerstmis. Zorg voor een gezonde lifestyle, af en toe een cheatmoment waarvan je echt kan genieten en je zult zien dat het allemaal best goedkomt. Zo niet, dan lees ik dus goede verhalen over extra hardlooprondjes en licht verteerbare bouillon 😉

Fijne feestdagen lieve mensen! GENIET!!!

Write A Comment