Stel je voor: je woont al 11 jaar in de gezelligste straat van Haarlem en je buren gaan naar het buitenland verhuizen. Een hele gave kans voor hun natuurlijk (hallo Portugal met het heerlijke, zonnige klimaat!) maar voor ons best spannend, want wie zou er nu komen wonen?
Vanuit mijn praktijk zag ik al wat mensen komen voorbijkomen voor de bezichtiging maar in de huidige huizenmarkt weet je: het kan alle kanten op gaan. Al vrij snel hoorde ik van mijn oude buuf erg leuk nieuws: Laura van Laura’s Bakery zou onze nieuwe buuf worden!!

Wie is Laura eigenlijk?

Laura is een leukerd die ik al jaren volg op social media. Want ondanks dat ik zelf een strikt glutenvrij dieet heb vanwege mijn coeliakie en ook lactosevrij moet eten, vind ik het heerlijk om verschillende bakblogs te volgen. Vaak kun je recepten makkelijk aanpassen en de hoeveelheid inspiratie die je er op kunt doen is echt heerlijk!

Inmiddels heb ik Laura (en konijn Lot!) goed leren kennen en voelt het alsof ze al jaren hier woont! Wat een bewondering heb ik voor haar zeg: waar ik maar wat doe qua blog is het bij haar echt een bedrijf met een duidelijke planning, dagelijks nieuwe recepten en artikelen online en is ze auteur van twee prachtige bakboeken & derde in de maak. Er is werkelijk niets wat zij niet van bakken weet, heel inspirerend en knap hoe je zo’n mooi iets kunt opbouwen!
https://www.laurasbakery.nl/bosbessen-cheesecake-wentelteefjes/

Hoe lekker zien deze bosbessen wentelteefjes er wel niet uit? Ik zeg perfect voor droog (geworden) glutenvrij brood!

Wat kun je komende week verwachten?

Tsja zoals ik al schreef: wanneer twee foodies bij elkaar op loopafstand gaan wonen is dat natuurlijk vragen om problemen haha.. Al snel werd het kletsen, bakken, proeven en elkaar inspireren. Zo erg dat we geregeld de tijd vergeten!
Laura bakt zelf niet glutenvrij (dan gebruiken we mijn keuken) maar vind het wel super leuk om er meer over te leren. En ik vind het natuurlijk super leuk wanneer zo’n pro mijn glutenvrije baksels echt lekker vind! Het idee om een themaweek te doen met echt lekkere glutenvrije bakrecepten was geboren! Deze hele week kun je dan ook op Laura’s Bakery heel veel inspiratie verwachten.

We weten namelijk allemaal hoe lastig het is om bijvoorbeeld een lekker smeuïge brood te bakken wat niet droog is en kruimelt (hallo kartonnen doos als Halloween kostuum!).

Tijd om de krachten te bundelen dus. Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie reacties hierop!  Heb je nog glutenvrije bakvragen, recepten die maar niet lukken of ben je op zoek naar dat het perfecte recept voor bijvoorbeeld appeltaart (spoiler alert!), houdt ons dan komende dagen zeker even goed in de gaten!

2 Comments

 1. Beste Monique, wat geestig dat Laura en jij elkaar gevonden hebben (in Haarlem, vind ik extra leuk aangezien ik in Heemstede woon)! Ik volgde Laura al een poosje, en via haar glutenvrije themaweek kwam ik zojuist op jouw blog. Jouw recept voor bananenbrood ga ik zeker (met mijn kids van 2 en 4 jaar) uitproberen!
  Ik wilde je prijzen voor het “omdenken” van je coeliakie. Je hebt het niet alleen omarmt maar je hebt er blijkbaar een bedrijf en een leuke blog omheen opgebouwd. Bij deze: chapeau!
  Groet, Anne

  ==Lange tijd geleden werd vermoed dat mijn vader coeliakie had en dat zou alleen bevestigd kunnen worden wanneer zijn symptomen zouden afnemen wanneer hij enige tijd glutenvrij zou eten. Toen heb ik geleerd wat voor een enorme impact glutenvrij eten heeft, dus hoezeer je je eetgewoonten moet aanpassen om maar niet ziek te worden. Sindsdien erger ik me vreselijk aan de trend die nu enige jaren lijkt te bestaan van glutenvrije eters die het meer lijken te doen om koolhydratenarm te eten (en af te vallen). Ik vraag me geregeld af of ze weten wat het betekent om een echte intolerantie te hebben.==

  • Monique Reply

   Ha Anne,

   Wat een onwijs lief bericht van je, dank je wel!

Write A Comment