Help, ik heb coeliakie!

De diagnose coeliakie is in het begin erg schrikken. Natuurlijk is het aan de ene kant fijn dat je nu weet waar je klachten vandaan komen en wat je kunt doen om je weer fit te voelen. Maar wat nu? Hoe moet je nu verder? En vooral ook: waar begin je?

Ik weet het nog heel goed, de diagnose die mijn leven even helemaal op zijn kop zetten. Maar ook een die heel veel puzzelstukjes op zijn plek lieten vallen!

Begin bij het begin!

De eerste keer boodschappen doen in de supermarkt is erg onwennig en ingewikkeld. Alle etiketten moeten worden ontcijferd en het kan even zoeken zijn om een veilige maaltijd samen te stellen. Op kantoor kun je niet meer zorgeloos mee snoepen van de verjaardagstaart en ook uiteten gaan vergt wat voorbereiding. Kortom: je kunt dus wel wat tips gebruiken!

Speciaal voor jou schreef ik een E-book!

Dagelijks krijg ik online en in mijn praktijk vele vragen van de glutenvrije superhelden out there, variërend van “wat is jouw lievelingsbrood” tot “hoe doe je dat op verjaardagen” en “heb je ook wat meer gezonde receptinspiratie”? Het laatste deel ik hier graag met jullie op de site, voor alle andere vragen heb ik een E-book geschreven bomvol met alles wat je moet weten wanneer je coeliakie hebt en glutenvrij moet eten!
Je koopt hier gemakkelijk online het boek voor slechts € 14.95 en ontvangt het direct in jouw inbox!

Inkijkexemplaar Handboek Coeliakie en glutenvrij eten

 

Wat staat er precies in het boek?

In dit praktische E-book (het is een PDF bestand wat je gewoon op je telefoon, laptop, tablet etc. kunt lezen!) leer je alles wat je moet weten over coeliakie en een glutenvrij dieet. Zo leer je hoe je etiketten leest en waar je de lekkerste glutenvrije taart en koekjes koopt. Je krijgt tips voor het inrichten van de keuken en leert hoe je kruisbesmetting kan voorkomen.
Heeft je kind coeliakie? Lees in het hoofdstuk voor kinderen alles over veilig glutenvrij naar school. Voor de familie en vrienden vind je achter in het boek duidelijk printbare lijstjes met tips.

Helaas kunnen we coeliakie niet genezen of leuker maken, wel heb ik geprobeerd het leven met coeliakie en een glutenvrij dieet met dit E-book iets makkelijker te maken. Met vele concrete tips, overzichten en adviezen. Je koopt het boek hier voor slechts € 14.95

Inhoudsopgave Handboek
Inhoudsopgave Handboek

Fotocredits: Dank Marinka / EetPaleo & Kater Jip voor jullie leuke foto!

4 Comments

 1. Ik ben vegetarisch maar heb ook gluten en lactose intolerant,! Die drie samen zie ik zelden
  Bestaat er daar ook iets voor, ben altyd aan het switzen met een recept.

  • Monique Reply

   Ha Gerda,

   Wij eten zelf ook veel vegetarisch (en glutenvrij + lactosevrij) en snap je gevoel. Paleo is een leuke inspiratiebron maar veel vlees, vegan recepten niet altijd glutenvrij. Het vergt dus zeker wat creativiteit om recepten aan te passen maar Google is hier mijn grote hulp! Ook op facebook zit een speciale groep voor glutenvrij/vegetarisch eten, misschien ook een leuke tip? Succes! Groet Monique

 2. Hey ik weet nog niet zoveel van glutenvrij eten.
  Maar omdat mijn zoon geen gluten mag moest ik wat informatie zoeken.
  Dankzij dit artikel weet ik gelukkig meer.
  Dankjewel

 3. Pingback: Wat is paleo? Het Paleo dieet uitgelegd

Write A Comment