Lactosevrij op vakantie: ik ga op vakantie en ik neem een lactose-intolerantie mee. Eerder schreef ik al een blogje genaamd glutenvrij op vakantie. Hierin geef ik jullie al mijn tips hoe je zonder zorgen met een glutenintolerantie/sensitiviteit op vakantie kunt. Via Instagram stelde ik jullie de vraag of jullie een soortgelijk artikeltje over lactose-intolerantie wilde zien. 95% van jullie stemde voor ja. Dus hier komt ie! Met deze 5 tips kuns jij hopelijk zonder zorgen lactosevrij op vakantie.

1.Leer het woord voor melk in de taal van jouw vakantie land.

Tegenwoordig is alles veel makkelijker, eigenlijk spreekt bijna iedereen engels. Zeker  wanneer men in de horeca werkt. Toch is het altijd handig om het woord voor melk even op te zoeken op google translate. Mocht de situatie zich voordoen dat het personeel geen engels spreekt kun je altijd even aangeven: No lait! (plaats simpelweg het worod NO ervoor, dat snappen ze overal)

Daarnaast kun je op deze manier enigzins etikketten van producten lezen. Meestal staat er namelijk een gedeelde op de verpakking waar aangegeven wordt of een product melk, gluten, noten, etc. bevat. Dit gedeelte is vaak dikgedruk en zodra jij het woord melk kent, hoef je niet alle woorden voor boter, kaas of andere lactose producten uit je hoofd te leren

2. Keep it simple

Ga je op vakantie met een lactose-intolerantie? Keep It Simple. Focus op producten waarvan je weet dat ze sowieso “veilig” zijn. Denk aan groente, fruit, noten, volkoren granen, etc. Al deze producten kun je altijd overal vinden. Je kunt ze tussendoor eten, in een restaurant bestellen of natuurlijk zelf bereiden als je beschikking hebt over een keuken.

3. Ga opzoek naar een allergenen kaart

Voor verschillende landen bestaat een allergenen kaart. Op deze kaart staat precies in de moedertaal uitgelegd wat jij wel en niet kunt eten. Op google kun je ze zo vinden. Kun je hem niet vinden? Maak er dan zelf een. Google translate is intussen zo ver dat zoiets simpels bijna foutloos vertaald kan worden.

4. lactosevrij op vakantie? Vergeet niet de lactasepil

Ga je op vakantie met lactose-intolerantie? Neem dan een lactasepil mee. Wanneer je lactose-intolerantie hebt, mis je het enzym lactase. Deze kan je in de vorm van een supplement slikken. Neem deze vlak voor de maaltijd en jij hoefd je nergens zorgen over te maken.

5. Help jou lichaam als het toch fout gaat

lactose-intolerantie is een probleem dat plaatsvind in de vertering. Wanneer het fout gaat zou jij jouw lichaam op verschillende manieren even kunnen ondersteunen. Denk aan pepermunt thee, gemberthee en warm water met citroen. Daarnaast kun je supplementen gebruiken die de vertering ondersteuenen. Bijvoorbeeld verteringsenzymen, probiotica of curculac.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en ik wens jullie een hele fijne vakantie!

Liefs,

Jolijn

Write A Comment