Vandaag vertel ik jou graag mijn persoonlijke verhaal! Ik vind het nog steeds best lastig hierover te praten want zoals de meeste van jullie weten, heb ik een flinke zoektocht achter de rug op gebied van mijn gezondheid. De naam van mijn bedrijf en blog heeft voor mij dan ook een diepere betekenis dan slechts een zinnetje wat lekker bekt.
In mijn praktijk en tijdens de lezingen die ik geef, vertel ik er wel al uitgebreid over: wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe?

Het is de hoogste tijd om ook hier eens mijn verhaal te delen en hopelijk ook jou te inspireren op weg naar jouw Beter door Eten lifestyle!

Mijn klachten vroeger

Het eerste wat mensen vaak vragen is: “wat voor klachten had je allemaal?” Ik ben het eens op een rijtje gaan zetten en schrik nu achteraf alsnog van de lengte hiervan:

 • Chronisch vermoeid
 • Fibromylagie (chronisch pijnsyndroom) en veel uitvalverschijnselen
 • Haaruitval
 • Insuline resistent (ik werd echt naar als ik niet op tijd at)
 • Heftige menstruatie en PMS klachten
 • Veel keel/oor/holte/blaasontstekingen (zeker in de wintermaanden was het elke maand raak)
 • Broze nagels
 • Heftige migraine aanvallen
 • Eczeem
 • Altijd buikpijn
 • Ernstig depressief

Dit rijtje klachten is begonnen toen ik een jaar of 6/7 was. Ik weet nog goed dat er bij de huisarts niets uit de onderzoeken kwam en ik naar de eerste natuurgeneeskundige ging met mijn moeder. Op een gegeven moment bleek wel dat ik niet tegen lactose kon en ben dit gaan vermijden. Helaas bleven mijn klachten…

Het ging van kwaad tot erger

Rond mijn pubertijd zat ik in het diepste dal wat ik ooit heb meegemaakt. Ik was chronisch vermoeid, depressief, had last van migraine en vele snaaibuien. Elke maand (met name in de herfst/winter) kreeg ik rond mijn menstruatie wel weer een heftige ontsteking: keelpijn werd een keelontsteking, een verkoudheid ontaarde in een holte / longontsteking en de hoeveelheid blaasontstekingen zijn niet meer op een hand te tellen. Ook had ik altijd maar buikpijn. Steeds weer kreeg ik opnieuw anti-biotica voorgeschreven en elke maand opnieuw herhaalde hetzelfde riedeltje zich.

Toen veranderde iets…

Rond mijn dertigste ben ik er via de MDL arts achtergekomen dat ik coeliakie heb: een auto immuunziekte tegen gluten. Met een strikt glutenvrij dieet zouden  nu mijn klachten over moeten gaan. Maar… dit gebeurde niet. Ik hield mij keurig aan het dieet met uitsluitend glutenvrij brood, pasta en lekkernijen maar bleef mij ellendig voelen.

Via een kennis kwam ik in contact met een orthomoleculair therapeut en dit heeft mijn leven zo veranderd! Ik leerde om mijn immuunsysteem te versterken, mijn darmflora te herstellen, mijn bloedsuikerspiegel te stabiliseren, mijn algehele weerstand te verbeteren en voor het eerst sinds vele jaren voelde ik mij echt goed!!

Hoe gaat het nu met mijn klachten?

Coeliakie is iets wat helaas niet te genezen is, maar als je kijkt naar mijn klachtenpatroon dan zie je wel een duidelijk verschil:

 • Ik ben inmiddels 6 jaar moeder van de leukste stuiterkleuter ooit en heb genoeg energie om de hele dag met hem te ravotten.
 • Mijn fybromylagie klachten zijn verdwijnen: op een enkele blessure na kan ik pijnvrij trainen en ga ik zelfs binnenkort mijn eerste berg beklimmen! Hierbij heb ik ook veel baat gehad bij de Neuroreset behandelmethode en drie keer per week trainen in een Personal Gym.
 • Mijn haar is veel voller geworden. Overigens nog steeds geen idee hoe ik het fatsoenlijk in model breng..
 • Door van 6/7 eetmomenten per dag naar 3 voedzame maaltijden over te stappen heb ik een stabiele bloedsuikerspiegel gekregen. Ik heb geen honger tussendoor of last van appelflauwtes.
 • Mijn PMS klachten zijn helemaal over, in de wintermaanden merk ik rondom mijn menstruatie nog wel een dip in mijn weerstand maar dat uit zich als slechts een beetje rauwe keel of een verstopte neus wat met 2 dagen weer over is.
 • Ik heb veel sterkere nagels
 • Onlangs heb ik zowel mijn migraine pillen als hormonenzalf voor mijn eczeem weggegooid omdat ze beide over de datum waren!
 • Ik heb alleen buikklachten bij een glutenfout.
 • Emotioneel ben ik veel beter in balans. Alhoewel ik nog steeds moet huilen bij zoetsappige films en zielige puppy filmpjes ^_^

Daarom doe ik wat ik doe!

Als je mij vraagt waarom ik doe wat ik doe, dan is bovenstaande mijn antwoord. Van iemand die het leven letterlijk  niet meer zag zitten, die altijd ziek en vermoeid was, ben ik nu een gezonde vrouw die alles uit het leven wil halen wat erin zit!
Ik vind niets mooier dan mensen te kunnen helpen ook weer de regie op hun gezondheid terug te geven. Vanuit de orthomoleculaire geneeswijze kunnen wij als therapeut geen ziektes genezen (ik ben dan ook geen arts maar therapeut) maar we kunnen wel helpen om de scherpe randjes eraf te halen. Om te zorgen dat jouw algemene weerstand een stuk beter wordt en dat er weer rust in je buik en in je lijf komt.

Het leven zonder die vele scherpe randjes heeft voor mij een wereld van verschil uitgemaakt. Achteraf snap ik niet dat ik het maar gewoon geaccepteerd heb dat ik altijd die hoofdpijn had of te moe was om mee te doen met leuke uitstapjes. Dat ik dacht dat die buikpijn normaal was – en bij mij hoorde –

Als jij je verhaal eens kwijt wilt, wanneer je benieuwd bent of ik iets voor je kan doen of wanneer je op zoekt bent naar  tips of adviezen, laat het mij weten! Ik help je echt mij heel veel liefde en enthousiasme verder. Binnenkort zal ik ook wat meer schrijven over mijn fybromylagie en de behandelmethode van Neuroreset.
Stuur in ieder geval gerust (en vrijblijvend – no worries) een mail naar info@beterdooreten.nl of bel via 06-39125992. Er is vaak echt meer mogelijk dan je denk!

Liefs, Monique

Write A Comment