Vandaag geef ik je wel een heel persoonlijk kijkje in mijn leven, namelijk in de slaapkamer! Er zijn een paar slaapkamergeheimen die ik heel graag met je wil delen. En het zou zomaar kunnen dat jij vanaf nu spontaan wat eerder je bed in duikt…

Het is niet wat je denkt…

Om gelijk je verwachtingen te managen: nee dit wordt niet een blog met tips om je seksleven te verbeteren..

Helaas, het is dus niet wat je misschien denkt. Er zijn genoeg mensen gespecialiseerd op dit gebied om je hier veel beter advies in te geven. Alhoewel deze tips ook zeker bijdragen aan een goede sfeer in je slaapkamer, geef ik je een ander soort kijkje in onze slaapkamer!

SlaapkamerGeheim 1: help jezelf herinneren aan datgene wat jij belangrijk vind in het leven.

Boven ons bed staat deze tekst: “Don’t dream your life away, always live your dreams”. Een hele persoonlijke tekst die veel voor ons betekent. En eentje die we elke dag zien voor we in bed duiken en wanneer we opstaan. Kort uitgelegd betekent het: volg je dromen. Je kunt je hele leven blijven dromen over “wat als” maar hoe zou het zijn als je het gewoon de stoute schoenen aantrekt en het een kans geeft? Vertel die ene persoon hoe speciaal hij of zij voor je is, maakt die carrièreswitch, ga op reis etc etc. Het ergste wat je kan gebeuren is dat je gigantisch op je bek gaat. En dan? Dan sta je gewoon weer op, heb je een goed verhaal voor je toekomstige kleinkinderen en kun je nooit meer zeggen dat je het niet geprobeerd hebt.

Slaapkamergeheim wakker worden met een Quote
Slaapkamergeheim wakker worden met een Quote

SlaapkamerGeheim 2: wat is het laatste wat je wilt zien voor je je ogen dicht doet?

In het verlengde van geheim 1: onze slaapkamer is altijd opgeruimd. Ondanks dat ik eigenlijk zonder bril vrij weinig zie, als ik ga slapen of net wakker word is het laatste wat ik wil zien een enorme mand met wasgoed die opgevouwen moet. Of rommel dat nog opgeruimd moet worden.

Hallo stressmodus – dit wil je dus niet in je slaapkamer!

Dus zorg dat je slaapkamer een oase van rust wordt. Zodat je je (eventuele) partner ziet liggen voor een extra knuffel of dat ene boek waarin je nog even heerlijk kan lezen.

slaapkamerGeheim 3: go green!

Een paar jaar geleden werkte ik nog als styliste en mocht ik meekijken met TNO en hun onderzoek over de aangetoonde effecten van kantoorinrichting. Een van de leuke dingen die daar uitkwam was het effect van planten. Wist je dat alleen al het kijken naar een afbeelding van planten een positief effect heeft op je gezondheid? Echte planten zijn natuurlijk nog beter, maar je snapt dat ik dit leuke behang (Lentegroen van de Kwantum) niet kon laten liggen. Voor € 16 per rol ook nog een betaalbare investering.

Slaapkamergeheim Go Green
Slaapkamergeheim Go Green

Gelukkig is de botanische trend nog lang niet op zijn retour en zijn er heel veel betaalbare, vrolijke behangetjes te vinden bij de (budget) woonwinkels en bouwmarkten. Sowieso zijn groentinten altijd een goed idee voor in de slaapkamer vanwege het natuurlijke / veilige gevoel. Het doet je oerbrein denken aan de sappige groene grasvelden van vroeger. Dit verklaart ook  waarom verkeerslichten groen zijn bij oversteken, het is ‘veilig” en rood kleuren bij stoppen (gevaar), afgeleid van bloed. Wanneer je gaat voor een groen behang, kies er dan een met genoeg wit op de achtergrond zodat het niet te druk wordt!

Heb jij slaapkamergeheimen die het delen waard zijn? Let me know!

Write A Comment