De hele dag door energie? ’s Ochtends je bed uit springen en het gevoel hebben dat je alles aan kunt? Er zijn maar weinig mensen die nog zeggen dat ze dat doen. Natuurlijk heb je af en toe dagen dat je je minder voelt. Je hebt geen energie en bent misschien wat humeurig. Dat is volledig normaal. Maar als je je iedere dag, de hele dag door, vooruit moet slepen is dat natuurlijk drie keer niks. Zo hoort het ook niet te zijn. Ik hoop dat ik jou met deze tips een beetje kan helpen om dagelijks meer energie te hebben.

Eet gezond en beweeg voldoende.

Ik weet het, het is een cliché. Maar dit cliché bestaat niet voor niks. Food is fuel. En dat geldt alleen voor gezonde producten. Fastfood of sterk bewerkte producten kosten het lichaam alleen maar energie. Daarnaast maakt beweging stofjes vrij die je ook weer energie geven.

Zorg voor een goede slaap routine

Slaap is heel belangrijk. Het beste is zelf om standaard dezelfde tijd naar bed te gaan en dezelfde tijd op te staan. Ja, zelfs in het weekend. Natuurlijk is hier een daar een laat avondje en lekker uitslapen geen probleem. Toch zul je zien dat het hebben van een goede slaaproutine uiteindelijk zorgt voor meer energie.

Zorg voor een ochtend routine

Heb je moeite met opstaan in de ochtend? Zorg dan voor een standaard ochtend routine dat  er voor zorgt dat jij graag jouw bed uit komt. Bij mij betekent dit dat ik elke morgen een kopje koffie/matcha/warme choco drink, yoga doe, kort mediteer en dan gelijk ga sporten. Iedereen kan zijn ochtend op zijn manier indelen. Maar door de ochtend even aan je zelf te besteden en rustig wakker te worden ben je de rest van de dag vrolijker, meer gefocust en heb je meer energie.

Vermijd chronische stress

Deze spreekt bijna voor zich. Iedereen weet hoe slecht chronische stress is. Chronische stress vreet energie en kan zorgen voor veel negativiteit in je leven. Probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden. Heb jij last van chronische stress?

Doe wat je leuk vind.

Doen wat je leuk vind geeft energie. Door te doen wat je leuk vind word je blij. Wie doet wat hij leuk vind zal (bijna) nooit werken. Wie nooit werkt heeft geen chronische stress. Resultaat: enorm veel energie en blijheid.

Hopelijk heb je iets aan deze tips!

Liefs,

Jolijn

Write A Comment