Je hebt soms van die weken die voorbij lijken te vliegen! Je knippert twee keer met je ogen en het is alweer weekend! Deze week was zo’n week. Ben je nieuwsgierig wat ik allemaal heb gedaan? Lees dan snel verder in mijn weekoverzicht!

Maandag 4 september: back to school!

Na een heerlijke zomervakantie moeten wij er in Noord Holland ook weer aan geloven; de scholen zijn weer begonnen en de wekker ging weer akelig vroeg af! Voor Bent de eerste dag in groep 2 en voor mij een thuiswerkdag voor de boeg. Op de planning staan: 1000 woorden voor een tabloid schrijven en verder met mijn eigen E-book over Coeliakie en een glutenvrij dieet.
Na een dag die veelste kort was, ben ik om 15u weer naar school gefietst, door naar zwemles en op tijd koken want de Personal trainer wacht om 18u! Na een intensieve training plof ik lekker met een bord eten op de bank neer voor een welverdiende avond Netflixen!

Dinsdag 5 september: Naar de markt

Op mijn Instagram stories deel ik het al vaker: mijn wekelijkse rondje over de markt. Vaak hoor ik mensen zeggen dat gezond eten zo duur is, graag bewijs ik het tegendeel! Bij ons op de markt (elke dinsdagochtend in Velserbroek) staat de groentekraam van Piet Beentjes met alle lekkere seizoensgroente. Gewoon uit Nederland en vers van het land! Uiteraard kan je kiezen voor hippe exotische groente en fruit soorten, maar wanneer je de groentes van seizoen eet, worden je buik en je portemonnee daar net zo blij van! Deze koelkast vol kostte € 4,- voor het groentepakket en € 1,- voor een zak puntpaprika’s. (de glutenvrije biertjes op de achtergrond komen van de Glutenvrijemarkt.com).

markt inkopen
Op de markt is het voordelig en gezond winkelen!

Na de boodschappen schoof ik aan bij mijn vriendin die ook zelfstandige is en vanuit huis werk, erg gezellig altijd! Om 15u weer hup op de fiets naar school en de middag thuis samen met de kleine man en een vriendje. Terwijl die twee zoet aan het spelen waren maakte ik vast deze gezonde danoontjes (recept komt snel online) en zette ik nog een paar andere lekkere recepten op de foto.

Gezonde danoontjes zonder suiker
Gezonde danoontjes zonder suiker

Woendag 6 september: wafel party!

Woensdag is werktechnisch altijd een kort dagje: ik heb maar een paar uur geschreven aan het boek, het liefste was ik nog uren door gegaan! Maar hup, door naar school en vervolgens ontstond er een spontaan feestje aan onze keukentafel: lekker wafels eten met 2 vriendjes en de mama’s. Super gezellig! We hebben denk ik wel 5 liter thee op..
Om 18u had ik weer een trainingsessie staan en dook ‘s avonds heerlijk in bad met een goed boek (Lonely Planet pakt weer uit).

Donderdag 7 september: Fysio en kennissessie

Vandaag een vol programma: eerst een paar uur werken bij manlief op kantoor, naar de fysio en dan door naar een kennissessie in Houten. Nu mag het misschien overkomen alsof ik een heuse fitgirl ben, maar niets in minder waar. Mijn lijf maakt dikwijls stampij vanwege mijn reuma, gelukkig blijk ik veel baat te hebben met de combi gecontroleerd sporten en de (vrij nieuwe) neurologische behandelmethode van mijn fysio Patrick (voor wie geïnteresseerd is, dit is hun site).

Kennissessie in Houten
Kennissessie in Houten

Vanuit Hoofddorp snel weer door naar Houten! Voordat ik Orthomoleculair Therapeut en blogger was, werkte ik als styliste / accountmanager in de projectinrichting. Super leuk en lekker creatief maar niet iets waar mijn hart nog langer lag. Erg leuk om na al die jaren weer eens contact te hebben met oud collega’s en de ontwikkelingen te horen op gebied van dynamisch werken + wat het effect van slechte voeding en zittend werk op je gezondheid heeft. Ik zal hier binnenkort zeker nog even een apart artikel over schrijven, het was zo interessant!
Al  met al een lange dag maar gelukkig nog op tijd om met zijn allen te kunnen eten (Oma’s andijviestamppot).

Vrijdag 8 september: de hele dag lopen snoepen

Ik geloof heilig in balans, oftewel: 80% “clean eten” met als basis lekker veel groenten en fruit gecombineerd met goede vetten en (plantaardige) eiwitten. De overige 20% mag het wat losser en geniet ik graag van zoetigheid of een lekker glaasje wijn. Vandaag was mijn 20% dag: als verrassing nam ik mijn moeder mee voor een lekkere high tea bij de Yoghurtbarn. Hier kan je genieten van zowel gewone als lactosevrije / vegan yoghurtjes en de lekkerste taartjes. Echt een aanrader! Wel van te voren even reserveren (zeker met een speciale dieetwens, ik heb Coeliakie en een lactose intolerantie). Voor € 19,95 eet je echt je buik helemaal rond (en wat je niet op krijgt mag je meenemen of op een tegoed kaart laten schrijven!)

high tea yoghurtbarn
Heerlijke gluten en lactosevrije high tea bij de Yoghurtbarn

Na al deze heerlijkheden was het tijd voor ons kijkje achter de schermen bij Ridiculously Good: een super mooi merk wat als missie heeft snoepen “guiltfree” te maken. En deze missie gaat verder dan alleen maar natuurlijke, pure ingrediënten zonder geraffineerde suikers en onnodige toevoegingen: we bezochten de sociale werkplaats en leerde alles over de biologisch afbreekbare verpakkingen en productieproces. Zij kiezen hiermee niet de makkelijkste weg maar wel de mooiste, echt groot groot respect voor deze superhelden!

Ridiculously good
Zelf bonbons maken bij Ridiculously good

Terug in de auto merkte ik goed wat de vele suikers teweeg hebben gebracht in mijn lijf. Ook al zijn dadels natuurlijke suikers, ook dit geeft je bloedsuikerspiegel een flinke piek (maar misschien had ik er ook niet zo veel moeten snoepen ahum…). Geeuwend en gapend kwam ik aan in Haarlem. Ik trok mijn hardloopschoenen aan en ben voor een heerlijk rondje hier de polder in gerend, even weer wat lucht in mijn hoofd.

Zaterdag 9 september: een dagje Leiden

Aangezien uitslapen met een lieve kleine stuiterkleuter er al jaren niet meer bij is, besteden wij de ochtend altijd maar nuttig. Elke zaterdag meld ik mij keurig om 9u in de Personal Gym voor een uurtje zweten. Echt super lekker voor je lichaam (lees: ik heb zoveel minder pijntjes en kwaaltjes. En inmiddels ook een broekmaat kleiner ^_^ ). Na de training gesmuld van de bananen/havermout pannenkoeken (bovenstaande foto), snel onder de douche en op naar Leiden. Er staat een bezoekje aan het Rijksmuseum van Oudheden op de planning! In de rugtas zit nog een lekkere salade met wat groentekliekjes en pesto en een flinke snee Paleo oerbrood als lunch.

Rijksmuseum van Oudheden
Onverwachte recepten bij het Rijksmuseum van Oudheden

Zondag 10 september: Poetsen poetsen poetsen

Vandaag was het plan om nog even van het weer te genieten, een flinke wandeling door de duinen te maken met een lekkere picknick tussendoor. Maar… elke keer als we weg wilde begon het weer te regenen. En aangezien we het schoonmaken van het huis iets was wat wij nu wel echt te lang hebben uitgesteld, hebben we ons maar even boos gemaakt met een stofdoek en zwabber in de handen. Tussendoor nog wat mealpreps gedaan en zo uiteindelijk toch nog een productief dagje gehad.
‘s Avond uiteraard lekker op de bank Heel Holland bakt gekeken, zijn jullie daar ook zo fan van? Met nog een bonbonnetje erbij want al dat kijken naar taart maakt natuurlijk hongerig.. Verder op tijd naar bed met nog wat tijdschriften en de week zit er alweer op!

Hoe was jullie week? En vinden jullie het leuk dit vaker te lezen? Let me know!

Write A Comment