Voedingswaarden p.p
- energie 155 kcal
- eiwit 5.1 g
- koolhydraten 22.7 g
- vet 4.9 g
Recept informatie
- Type gerecht: Tussendoortje
- Aantal personen: 6 porties
Glutenvrije donut met verstopte groente. Wil je graag zelf donuts maken? Met dit donuts recept uit de oven gaat dat heel makkelijk.
Ik schreef al een heel eboek waarin ik 30 guiltfree pleasures met jullie deel met verstopte groentes. Ik denk dat het verstopen van groetnes in bakrecepten een van mijn lievelings expirimenten is. Groentes geven je bakrecepten namelijk een extra dimentie qua structuur en zorgen er natuurlijk voor dat we wat extra vitamine en mineralen binnenkrijgt. In deze glutenvrije donuts heb ik een courgette verstopt. Proef je niks van! Natuurlijk zijn deze glutenvrije donuts ook suikervrij en lactosevrij. Wil je ze ook vegan maken? Vervang dan het ei door 1 eetlepel lijnzaad en 3 eetlepels water.
Ingrediënten voor deze glutenvrije donuts
- 1 kleine courgette
- 1 ei |(of ei vervanger zie tekst)
- 30 gram amandelmeel
- 8 gram bakpoeder
- snufje kaneel
- snufje koekkruiden
- 40 gram kokosbloesemsuiker
- 80 gram water
- 80 gram (glutenvrij) havermeel (blend glutenvrije havermout tot meel.)
Bereidingswijze voor deze glutenvrije donuts
- Voor dit recept is het handig om een donutvorm te hebben. Heb je dat niet? Gebruik dan muffin vormpjes en eventueel een prop bakpapier in het midden. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote mengkom.
- Blend samen met het water de courgette tot een gladde massa. Voeg de courgette bij de droge ingrediënten en meng alles goed doorelkaar.
- Giet het beslag in de donutvorm en bak de glutenvrije donuts voor ongeveer 30 minuten op 180 graden hete lucht.
Enjoy!
Liefs,
Jolijn