Deze Indiase linzen curry is vegan, glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers
De Indiase keuken.. Wauw. Deze keuken heeft zoveel bijzondere smaken. Ik vind het super. Zo ook deze linzencurry. Dit is echt absoluut een van mijn favorieten. Het is snel, bevat veel groente en is super makkelijk om te maken. Mijn absolute comfort food. Hier heb je het recept.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 blik (biologische) linzen
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 courgette
- 1 wortel
- 2 handen verse spinazie
- (bevroren pompoenblokjes)
- 3 cm gember, geschild en fijngesneden
- 4 el garam masala
- 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
- Chilli vlokken naar smaak
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 bosje koriander
- optioneel: serveren met rijst
Hoe maak je het?
- Snipper de ui (mag redelijk grof zijn) en per de knoflook. Fruit deze kort in de pan met een beetje olie.
- Snij ondertussen de groentes en voeg deze toe aan de ui en knoflook in de pan.
- Voeg alle kruiden toe behalve de koriander.
- Voeg ook de tomatenblokjes, kokosmelk en linzen toe.
- Laat alles voor ongeveer 20 minuten sudderen op een laag vuur.
- Bereid ondertussen de rijst.
- Wanneer de curry klaar is kun je het gerecht afmaken met verse koriander.
Enjoy!
Liefs,
Jolijn