Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

  • energie 234 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 0 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Aantal personen: 2 personen

Knapperige glutenvrije aardappels uit de oven

Als je het mij vraagt passen aardappels heel goed thuis in het rijtje “comfort food”. Zo lekker warm en zacht en natuurlijk op verschillende manieren inzetbaar. Daarnaast zijn aardappelen goed voor je darmen, rijk aan vitamine C en van nature glutenvrij. Aardappelen kun je dus zonder zorgen wat vaker toevoegen aan jouw dieet.

Gekookte aardappelen kennen we allemaal wel. Zelf vond ik dat ook een beetje saai worden. Dus ging ik op zoek naar nieuwe manieren om aardappelen te bereiden. Na wat experimenteren en wat insta-inspiratie ben ik op deze bereidingswijze voor knapperige aardappels uit de oven gekomen. Echt mijn nieuwe favoriete manier om aardappels te bereiden.

Ingrediënten

  • 600 gram aardappels
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Leg de aardappels voor ongeveer 50 minuten in de oven op 200 graden.
    Neem de aardappels uit de oven. Snij ze door midden en prak de binnenkant met een vork.
  2. Strooi en snufje peper en zout over de aardappels.
    Leg de aardappels vervolgens terug in de oven en bak ze totdat ze aan de bovenkant helemaal knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 30-40 minuten op 180 graden hete lucht.

Dit receptje kost even wat tijd maar is wel super simpel. Enjoy! Liefs, Jolijn

Op zoek naar meer lekkere hoofdgerechten?

Reageer