Dit is mijn favoriete gedeelte van het kerst menu; de tiramisu! Sinds ik lactose-intolerantie heb, sloeg ik de tiramisu altijd over op de menukaart. Ik heb het sindsdien dus niet meer gegeten. En nu kan het eindelijk weer! Ik heb hier voor jullie een gluten- en lactosevrije tiramisu die grotendeels natuurlijk gezoet is (op de Amaretto na). En hij is lekker!
Wat heb je nodig?
Voor de cake:
- 200 gram boekweitmeel
- 20 gram kokosbloesemsuiker
- 100 gram kokosolie
- 3 theelepels bakpoeder
- 1 banaan
- 100 ml amandelmelk
Voor de vulling:
- 400 gram soja- of lactosevrije yoghurt
- 130 gram cashewnoten
- 2 eetlepels boekweitmeel
- 30 gram honing
- 1 eetlepel Amaretto
- ¼ theelepel vanille extract
Garnering
- 100 ml espresso
- 2 eetlepels Amaretto
- 60 gram kokosolie
- Cacao poeder
- Kaneel
- Pure chocola
Hoe maak je het?
De cake
- Smelt de kokosolie.
- Prak de banaan en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Doe het beslag in een cakevorm of een taart vorm.
- Bak de cake voor 55 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
De vulling
- Doe de yoghurt samen met de cashewnoten in de blender en blend het tot een gladde massa.
- Smelt de kokosolie.
- Voeg de honing, Amaretto, de vanille extract, en het meel toe aan het de rest van de vulling.
- Voeg als laatste de kokosolie toe en roer alles goed door elkaar.
- Zet de vulling in de koelkast zodat het al een beetje op kan stijven.
De tiramisu bouwen
- Haal de cake uit de oven en laat deze een beetje afkoelen.
- Prik met een vork gaatjes in de cake en giet de espresso en Amaretto over de cake.
- Schenk voorzichtig de vulling over de cake.
- Strooi als laatste een dikke laag cacao over de vulling. Voeg ook nog wat kaneel en geraspte chocola toe.
- Laat de tiramisu vervolgens ongeveer 7 uur opstijven in de koelkast (het liefste een hele nacht).