Oke… Ik beloof dat dit het laatste receptje is met pompoen. Of toch niet….

Ondanks het feit dat ik heel veel receptjes maak met pompoen, is ook deze weer “one of a kind”. Ik kwam er namelijk achter dat pompoen en chocola een top combi is! Daarom besloot ik deze twee te combineren in een heerlijke muffin. Ik hoop dat jullie ze ook zo lekker vinden!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram (fles)pompoen in blokjes
  • 60 gram kokosmeel
  • 5o gram havermout
  • 2 eieren
  • 100 gram dadels
  • 5 gram bakpoeder
  • 20 gram cacao
  • 1 schepje erwten proteïne of 30 gram extra kokosmeel

Hoe maak je het?

  1. Kook de pompoenblokjes in een steelpannetje totdat ze zacht zijn.
  2. Doe de gekookte pompoenblokjes in een keukenmachine en vermaal ze tot een gladde massa.
  3. Doe er vervolgens de eieren en de dadels bij en meng dit ook weer tot een gladde massa.
  4. Meng alle droge ingrediënten in een aparte kom door elkaar.
  5. Voeg het pompoen-ei mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar.
  6. Wanneer je alles goed door elkaar heb gemengd kun je het beslag verdelen over ongeveeer 6 muffin vormpjes (ik gebruikte een muffin bakvorm).
  7. Bak de muffins voor ongeveer 30 minuten op 160 graden. let op: dit verschilt een beetje per oven dus hou ze goed in de gaten!

Ik hoop dat jullie dit een leuke receptje vonden! Heb jij de muffins gemaakt? Deel dat dan met ons via Social Media of in de comments.

1 Comment

  1. Hey Jolijn

    Net de lactose vrije choco muffins gemaakt.
    Ik twijfelde aan de hoeveelheid havermout. 5 gram of 50 gram, zie de typo in het recept.

    De muffins zijn een beetje droog, terwijl ze op jouw foto er veel lekkerder uitzien.

    Geen idee wat er fout is gegaan.

    Grt Pascal

Reageer