Lactosevrij, vegan, glutenvrij en vrij van gerafineerde suikers

Voedingswaarden (per portie)

  • energie 78 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 16 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Tussendoortje
  • Aantal personen: 12 porties

Klik hier voor de video.

Lactosevrije chocolade; zo maak je het zelf. Of je nou opzoek bent naar melkvrije chocolade, vegan chocolade of een gezondere variant.. Het kan af en toe best een zoektocht zijn. Ondanks dat het assortiment lactosevrije producten in de supermarkt de afgelopen jaren enorm is gegroeit. De keuze uit lactosevrije chocolade repen is vaak beperkt tot melk en puur. Mocht je gaan voor lactosevrije chocolade uit de biowinkel (die heerlijke vegan rauwe variant) betaal je vaak wel de hoofdprijs. Dat kan anders, niet waar?

Wist je dat het super makkelijk is om zelf melkvrije chocolade te maken? Helemaal vegan en glutenvrij? Plus je kunt er zelf aan toevoegen wat je lekker vind? Ik zal je vertellen hoe.

Ohja, het recept hieronder is een basis recept voor lactosevrije chocolade. Je kunt dus eigenlijk met de verhoudingen spelen en kijken wat jij het lekkerst vind.

Ingrediënten

Bereidingswijze

bekijk deze handige Kookvideo.

  1. Smelt de cacaoboter au bain marie.
  2. Roer de overige ingredienten een voor een door de cacaoboter heen.
  3. Giet het mengsel in de gewenste vorm en laat het mengesel minimaal 30 minuten uitharden in de koelkast

Enjoy! Liefs, Jolijn

Opzoek naar meer soortgelijke recepten? Misschien is deze lactosevrije chocolademelk iets voor jou.

Reageer