Quinoa; volgens mij hou je ervan of vind je het vreselijk. Er bestaat bijna geen middenweg. Ook is de eindeloze discussie over hoe je het nou uitspreekt nog steeds niet gesloten. Maar dat quinoa super gezond is, is wel een feit. Daarnaast is quinoa geen graan maar een zaad waardoor het nog glutenvrij is ook. Ideaal dus.

De salade in dit receptje is een lekkere frisse salade door de bietjes. Ik heb zelf gekozen voor biologische mosterd omdat daar niks geks aan is toegevoegd. De salade heb ik afgemaakt met rucola. Super makkelijk en snel. De salade is ook “on-the-go proof” maar let er wel op dat je je bakje rechtop in je tas zet. Anders gaat het sap van de bietjes lekken.

Oké, wat heb je nodig?

  • Quinoa, de hoeveelheid maakt niet uit.
  • twee gekookte bieten
  • Een half bakje champignons
  • Peper, zout
  • Mosted naar smaak
  • Rucola

Hoe maak je het?

  1. kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Snij ondertussen de bietjes en de champignons in stukjes.
  3. Bak de bietjes en de champignons samen met peper en zout in een koekenpan.
  4. voeg mosterd toe aan de bietjes en champignons.
  5. Meng de rucola, champignons, bietjes, en quinoa samen op je bord en je salade is klaar!

Enjoy en eet smakelijk!

Reageer