Dit vegan proteine repen recept is glutenvrij, lactosevrij, vrij van gerafineerde suikers en vegan

Voedingswaarden p.p

  • energie 260 kcal
  • eiwit 10.2
  • koolhydraten 30.6 g
  • vet 10.1 g

Recept informatie

  • Type gerecht: Tussendoortje
  • Aantal personen: 8 porties

Vegan proteine repen recepet… Oke,, miscchien niet de meest pakkende naam maar het beschrijft wel precies wat het is. Een heerlijk glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en vegan recepet voor proteine repen.

Wanneer ik men vertel dat ik voor 90% van de tijd een vegan dieet volg, is een van de eerste vragen/zorgen vaak hoe ik aan mijn proteine kom. Hiet was ik om eerlijk te zijn in het begin ook bezorgt om. Toch bleek het allemaal veel makkelijker te zijn dan het lijkt en voorziet een gevarieerd vegan dieet met veel groente, fruit, volkoren granen, noten, pitten en zaden jouw lichaam van voldoende proteine.

Verder kan je natuurlijk supplementeren met een proteine poeder. Zelf doe ik dat alleen omdat ik het makkelijk vind en het mijn recepten een extra boost geeft. In dit recept gebruikte ik Sacha Inchi proteine. Sacha Inchi is een eiwitrijkzaad hoog in omega 3 en 6. Dit super zaadje bevat veel vitamine en mineralen en zorgt natuurlijk voor een plantaardige eiwitbron. Daarnaast is de smaak heel subtiel en een beetje nootachtig. De smaak is veel minder sterk dan bijvoorbeeld hennepproteine. Hierdoor is Sacha Inchi ideaal om in recepten te gebruiken.

Ingrediënten voor deze vegan proteine repen recept

Bereidingswijze voor deze vegan proteine repen recept

  • Dit is een super simpel recept! Eigenlijk kunnen alle ingrediënten samen in een foodprocessor. Is jouw foodprocessor niet groot of sterk genoeg? Doe het dan even in delen.
  • Maal alles samen tot een plakkerig deeg.
  • Neem een rechthoekige vorm en druk het “deeg” in de vorm.
  • Zet de vorm een uurtje of 2 in de koelkast en snij vervolgens 8 repen. Voila!

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Reageer