Zoals ik heb beloofd deel ik vandaag een receptje voor een eiwitrijk “duopenotti” bananenbrood. Het basisrecept voor bananenbrood is volgens mij wel bij iedereen bekent. Een makkelijk en lekker receptje voor de gezonde zoetekauwers. Ik heb dit receptje een beetje veranderd en er een wat eiwitrijkere variant van gemaakt. Wanneer je de cake verdeelt in 10 plakken bevat een plak namelijk al 10.8 gram eiwit en maar 108 KCAL. Nu vind ik calorieën tellen onzin, maar je bewust zijn van wat je eet heel belangrijk. Daarom zijn mijn receptjes altijd redelijk laag zijn in calorieën en koolhydraten en hoog in eiwit. Zodat je bewust van wat lekkers kan genieten. Ik hoop dat jullie dit een leuk receptje vinden (aan de kleuren zal het niet liggen)!

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 7 gram bakpoeder
  • 2 keer het eiwit van een ei
  • 70 gram lupinemeel (dit kun je bij de Ekoplaza of een andere natuurwinkel kopen)
  • 30 gram Orangefit vanille. Orangefit is een natuurlijk proteïne poeder op basis van erwten. Je kunt dit ook vervangen door 30 gram erwtenproteïne met wat extra vanille aroma.
  • 30 gram erwten proteïne
  • 12 gram cacaopoeder
  • 20 gram ongezouten pinda’s

Hoe maak je het?

  1. Doe de bananen samen met de eieren en het bakpoeder in een blender. Mix alles even goed door elkaar.
  2. Pak vervolgens een aparte kom om het proteïnepoeder en lupinemeel door elkaar te mengen.
  3. Voeg hier het banaan-ei mengsel aan toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Pak een (ingevet of met bakpapier beklede) cakeblik.
  5. Doe de helft van het beslag in het cakeblik.
  6. Voeg vervolgens aan de andere helft van het beslag het cacaopoeder en de pinda’s toe.
  7. Roer dit even goed door elkaar en giet het voorzichtig in het cakeblik bovenop de eerste helft.
  8. Strijk het geheel mooi glad en doe de cake voor 45 minuten in de oven op 180 graden.

Heb jij deze cake al gemaakt? Laat me weten wat je er van vond of deel je foto via Social Media.

2 Comments

  1. Dit ga ik vrijdag maken en neem het mee op wintersport. Lekker als snacj tussendoor. Ik ben heel benieuwd.

Reageer