Op de valreep nog een laatste kerstreceptje! Omdat ik in Duitsland was kon ik deze helaas niet eerder posten. Maaarrr hier is hij dan! Vorig jaar maakte ik al een lactosevrije, suikervrije en glutenvrije tiramisu. Toch vond ik dit recept nog niet helemaal perfect en heb ik het een beetje verbeterd. Hij is ietsje minder zoet, de consistentie van de vulling is beter en de topping iets smaakvoller. I hope you like it. Fijne feestdagen alvast. Geniet ervan.

Wat heb je nodig voor 18 kleine tiramisu vormpjes

Voor de cake:

– 200 gram boekweitmeel

– 30 gram kokosbloesemsuiker

– 5 gram bakpoeder

– 1 ei

– 100 ml amandelmelk (als de consistentie een beetje droog is kun je wat meer toevoegen)

voor de vulling:

– 200 gram lactsoevrije yoghurt samen met 200 gram kokosyoghurt of 400 gram lactosevrije yoghurt

– 130 gram cashewnoten

– 2 flinke eetlepels boekweitmeel

– 30 gram honing

– klein scheutje amaretto

– klein scheutje vanille extract

Garnering

– 100 ml sterke espresso

– 1 eetlepel gemalen koffiebonen

– 1 eetlepel amaretto

– cacao poeder

– kaneel

– pure chocola

– (kokosbloesemsuiker)

Hoe maak je het?

De cake

1. meng de droge ingrediënten door elkaar in een kom.

2, voeg het ei en de amandelmelk toe en mix het goed met een mixer tot er geen klonten meer in zitten.

3. pak vervolgens 18 muffin vormpjes of een ijzeren muffin vorm en verdeel het beslag.

4. bak de cakejes voor ongeveer 20 minuten in de oven.

De vulling

  1. Doe de yoghurt samen met de cashewnoten in de blender en blend het tot een gladde massa
  2. Voeg de honing, Amaretto, de vanille extract, en het meel toe aan het de rest van de vulling.
  3. Zet de vulling in de koelkast zodat het al een beetje op kan stijven.

De tiramisu bouwen

  1. Haal de cake uit de oven en laat deze een beetje afkoelen.
  2. Prik met een vork gaatjes in de cake en giet de espresso en Amaretto over de cake.
  3. Schenk voorzichtig de vulling over de cakejes
  4. Strooi als laatste een dikke laag cacao, kaneel en koffie (+kokosbloesemsuiker) over de vulling. Voeg ook nog wat geraspte chocola toe.
  5. Laat de tiramisu vervolgens ongeveer 7 uur opstijven in de koelkast (het liefste een hele nacht).

 

Reageer