Lieve mensen, ik heb jullie hulp nodig! Gisteren ontving ik namelijk de Foodybox bomvol nieuwe producten en daar zaten deze nieuwe glutenvrije lasagnebladen van Risenta in. Nu heb ik alleen al in geen jaren meer lasagne op en ben  druk op zoek naar het ultieme lasagne recept!

Over de lasagnebladen..

Voor iedereen die net als ik een glutenvrij dieet heeft: vanaf 14 mei het Zweedse merk Risenta ook in Nederland geïntroduceerd worden bij Albert Heijn! In de folder zie ik lasagne, fettuchine en spaghetti staan, allen op basis van 100% biologisch soja. Alle drie kosten € 2.79 (de lasagne bevat 120 gram per verpakking voor 4 porties / personen)
Wanneer ik kijk naar de voedingswaarde van deze glutenvrije lasagnebladen, word ik al heel blij. Per 100 g zit er dit in:

360 Kcal / 9 gram vet waarvan 2 gram verzadigd / koolhydraten 18 gram waarvan 8 gram suiker / vezels 15 gram / proteïne 44 gram / zout 0.016 gram

Deze lasagne is dus duizendmaal voedzamer dan de gemiddelde glutenvrije lasagne op basis van maismeel*! Halleluja!

*Vergelijken met AH vrij van gluten lasagne: per 100 gram ook 360 kcal, 80 gram(!) koolhydraten, 1,5 gram vezels en 6 gram eiwit. Best een verschil toch?

Hoe denk ik over soja?

Over de voedingswaarde ben ik dus zeer te spreken. Ik weet uiteraard nog niet hoe de smaak is, maar ben wel bekend met andere pastaproducten op basis van soja en die vind ik erg smakelijk!
Zelf eet ik sojaproducten met mate: wanneer ik er met een orthomoleculaire blik naar kijk, zie je namelijk dat er in soja veel zgn. fyto-oestrogenen zitten. Dit zijn plantaardige stoffen die enigszins lijken op het menselijk hormoon oestrogeen. Ons lichaam kan zelf geen fyto-oestrogenen aanmaken, maar omdat het zo sterk op het menselijke oestrogeen lijkt, herkent ons lichaam het op eenzelfde manier. Wanneer je hier veel van eet, stimuleert dit de productie van oestrogeen in ons lichaam en kan het in de natuurlijke hormonale balans.

Zoals altijd geldt dus eigenlijk: varieer voldoende en focus je niet op 1 product(groep) of het uitsluiten van bepaalde voeding. Wanneer je lekker vers en gevarieerd eet, krijg je geen overschotten of tekorten.

Nu nog het ultieme recept..

Het is dus even geleden dat ik lasagne gegeten heb en nu ben ik op zoek naar het ultieme recept! Bij voorkeur een vegetarisch recept, er zit in de lasagnebladen zelf al meer dan genoeg eiwitten. Zelf maakte wij lasagne vroeger of met een bolognesesaus met lekker veel groente of de klassieke variant met spinazie en zalm.
Heb jij een lekker recept wat ik hiermee kan maken? Laat het mij in de reacties weten en wie weet zie je jouw recept hier dan binnenkort voorbij komen!

Disclaimer: de foodybox met daarin deze lasagne van Risenta heb ik opgestuurd gekregen. Ik word niet betaald voor dit artikel en Mijn mening over dit product is persoonlijk en oprecht.

Reageer