Ik ben een echte boekenworm! Al van jongs af aan vind ik niets leuker dan boeken lezen, om jezelf helemaal te verliezen in een mooi of spannend verhaal of lekker inspiratie op doen in een kookboek. Alhoewel ik dit jaar ook veel met mijn neus in de studieboeken heb gezeten, zijn er toch een hoop boeken die ik gelezen heb die ik graag met je wil delen! Wie weet nog leuk voor onder de kerstboom of als cadeautje (aan jezelf).

Voor het eerst aan een e-reader…

Al jaren word ik voor gek verklaard dat ik nog steeds papieren boeken lees. Ik vind het nu eenmaal leuk een  boekenkast vol met boeken te hebben en bij andere mensen te neuzen in de boekenkast, heerlijk! (Verder ben ik totaal niet nieuwsgierig hoor…)
Begin dit jaar ben ik toch overstag gegaan en heb ik een E-reader gekocht. Want die dikke pillen die ik graag lees, lezen niet zo makkelijk weg in bad (en het zal ook niet de eerste keer zijn dat ik er een in bad laat vallen  ahum…). Op reis had ik standaard teveel kilo’s in mijn koffer en met 1 boek red ik het echt niet. Tijd voor verandering dus! Na een uitgebreide research ben ik voor de Kobo Aura H2O gegaan (die is namelijk water bestendig).

Dit vond ik de leukste leesboeken

Sinds de aanschaf van mijn e-reader begin dit jaar heb ik bijna 20 boeken gelezen. Deze vond ik echt te leuk:

De geheime dagboeken van Hendrik Groen: erg vermakelijk verhaal over een man op leeftijd in een verzorgingstehuis. Je denk misschien wat saai, maar het is hilarisch. Samen met vriend Evert zet hij namelijk de boel geregeld op stelten en maken ze met de Oud-maar-niet-dood club de leukste dingen mee!
Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is.

Deze boeken zijn ook al wat ouder maar ik was er simpelweg gewoon nog niet aan toe gekomen. Maar wat zijn ze leuk! In het boek volg je de hersenspinsels van de autistische Don die op zoek is naar liefde. Door zijn autisme is hij goudeerlijk en heeft hij soms bijzondere gedachtegangen wat de gekste situaties oplevert. Een must read!
Graeme Simsion – Het Rosie Project & Het Rosie Effect. Via deze link heb je ze samen voor € 15! Zijn andere boek “Het beste van Adam Sharp” sprak mij helaas weer minder aan.

Wij – David Nicholls: Stel, je staat aan de vooravond van een laatste vakantie als gezin samen voordat je zoon uitvliegt. En dan wekt je vrouw je midden in de nacht dat ze van je wil scheiden. Zou deze vakantie je huwelijk nog kunnen redden? Ben je zelf eigenlijk nog wel gelukkig met je leven? Mooi verhaal!

Heerlijk om zo weg te lezen: Huidpijn van Saskia Noort. Dit boek had ik mijzelf vorig jaar kerst cadeau gedaan en laatst in no time uitgelezen. Eigenlijk weet ik met de boeken van Saskia Noort nooit zo goed na te vertellen waar het nu ook al weer over ging omdat ze gewoon heel toegankelijk zijn en makkelijk weglezen. Er zit geen levensles in of een verhaal wat echt blijft hangen, maar wel altijd een goede plot!

Tot slot: de nieuwe Dan Brown – De oorsprong. Waar komen we vandaag? En waar gaan we naar toe? Wederom een heerlijk verhaal met Robert Langdon in de hoofdrol. Wel slecht voor je relatie, want je blijft er in lezen!

Dit zijn de leukste kookboeken

Naast leesboeken ben ik ook echt gek op kookboeken! Al deze boeken zijn van dit jaar & glutenvrij (met uitzondering van Rens Kroes, die gebruikt in enkele recepten speltmeel).

Paleo Lunch – EetPaleo / Marinka Bil.  Voor een hoop mensen lukt het prima om een glutenvrij ontbijt en diner op tafel te toveren, maar wat neem je in hemelsnaam mee naar kantoor? Bomvol goede tips en lekkere recepten!

The Party Edition – Rens Kroes. Deze vrolijke blonde stuiterbal helpt je met een gezellig feestje te vieren. Zeker wanneer je een speciaal dieet hebt en het toch een beetje gezonder wilt houden, is dit echt een leuk boek voor een hoop lekkere inspiratie!

Oh My Pie – Marike Bol. Glutenvrije smulpaap Marike maakt van haar glutenvrije dieet een feestje en maakt de lekkerste taartjes als ontbijt en andere (veelal) zoete lekkernijen.

Van deze boeken heb ik het meest geleerd dit jaar

De boeken van Richard de Leth zijn echt geweldig! Deze arts heeft zijn witte jas verruild voor zijn eigen praktijk voor integrale (orthomoleculaire) geneeswijze en wil niets liever dan mensen helpen weer de regie over hun gezondheid terug te krijgen. In Oersterk  leert hij je alle gekke diëten en verhalen links te laten liggen en even terug te gaan naar de basis. Waarom bijvoorbeeld medicijnen nemen voor iets wat je met gezonde voeding en leefwijze kan voorkomen? In zijn tweede boek – Persoonlijk leefstijlplan – leert hij je stap voor stap je voeding en levenswijze te optimaliseren. Geen geitenwollensokken gedoe maar juist heel nuchter, goed onderbouwt en leerzaam voor iedereen!

Suikervrij genieten – EetPaleo / Marinka Bil.  In mijn praktijk zie ik het ook dagelijks: we eten met zijn allen veelste veel suiker. Maar wat zijn suikers en waar zit het in? En: hoe kun je dit eetpatroon ombuigen naar het echt voeden van je lichaam in plaatst van de ene suikerdip met de volgende suikerboost te bestrijden? Erg leerzaam en makkelijk geschreven.

Zelf schreef ik dit jaar deze boeken:

Dit jaar schreef ik zelf mijn eerste drie boeken! Toen ik net glutenvrij moest gaan eten vanwege mijn coeliakie, miste ik een goed boek waar werkelijk alles in stond wat je moest weten wanneer je net de diagnose krijgt. Als snel volgde ook mijn E-book over etiketten lezen en publiceerde ik ook mijn Allergenen Handboek die veel in de Horeca wordt gebruikt. Als je meer wilt lezen kun je desgewenst op onderstaande linken likken!

Handboek Coeliakie en glutenvrij eten € 18,95
Ebook etiketten lezen (incl. glutenvrij hoofdstuk!) € 4,95
Allergenen Handboek (voor Horeca & catering) € 14,95

TIP: Op mijn site kan je tot 31 december bovenstaande boeken bestellen met 10% korting, gebruik hiervoor de code december10
Op Bol.com worden alle boeken gratis verzonden en zijn ze de volgende dag al in huis! Ik zie trouwens net ook dit staan op Bol.com: Koop t/m 24 december 2017 voor € 25,- aan Nederlandstalige boeken en ontvang een kortingscode t.w.v. € 5,-. Doe er je voordeel mee 😉

2 Comments

  1. Volgens mij hebben wij wel een beetje dezelfde boekensmaak. Al heb ik helemaal niets met de boeken van Rens Kroes. En ook paleo heb ik niet zo veel mee ?.

    Sinds een mandje houd ik op Pinterest bij wat ik lees. Erg leuk om achteraf in 1 zin te zeggen wat ik er van vond!

    • Monique Reply

      haha, wat leuk te horen! Ben benieuwd naar jouw favoriete kookboeken 🙂

Write A Comment