Deze muffins zijn vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers
Ik deelde al eens een receptje voor bananenmuffins met een basis van kikkererwten. Ik vind dit recept zo lekker en makkelijk dat ik er nog een variatie op heb bedacht. Een appel variatie. Ook deze variatie is lekker slank (ongeveer 130 KCAL per muffins als je er 6 maakt). Hier komt ie!
Wat heb je nodig voor deze appelmuffins?
- 110 gr. Kikkererwten
- 175 gr. Appelmoes
- 8 gr. Bakpoeder
- 50 gr. Biologische of glutenvrije havermoutmeel (dit maak je door havermout te vermalen in een keukenmachine)
- Honing naar smaak
- Kaneel
- Cranberries
- (noten)
Hoe maak je het?
- Neem de kikkererwten en appelmoes en doe deze samen in een keukenmachine.
- Vermaal alles tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar met een lepel.
- Neem een ingevette muffinsvorm of papieren muffinvormpjes. Doe het beslag in de vormpjes. Het beslag maakt ongeveer 4-6 muffins
- Bak de muffins voor 20 minuten op 180 graden hete lucht. Laat ze vervolgens 20 minuten afkoelen en ze zijn klaar om te eten!
Enjoy!
Liefs,
Jolijn