Deze apple pie breakfast bars zijn vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers.

Makkelijk en snel, twee toverwoorden in de ochtend.. Want ja bijna iedereen komt tijd tekort in de ochtend.

‘S ochtends bespaar je een hoop tijd door je ontbijt voor te bereiden. Zo voorkom je gelijk dat je even snel naar iets ongezonds grijpt. De meest voorkomende mealprep ontbijtjes zijn toch wel overnight oats en chiapudding. Twee van mijn favoriete recepten, maar ik had even zin in wat anders. Daarom bedacht ik deze Apple pie breakfastbars. Maar ze op een vrije zondag middag en je kunt een paar dagen vooruit. En geloof me het recept stelt niet teleur!

Wat heb je nodig?

  • 1 (grote appel (of twee kleine)
  • 180 gram glutenvrije havermout (vermaal dit tot meel of gebruikt boekweitmeel)
  • 40 gram plantaardige proteïne
  • 100 gr. appelmoes (ongezoet)
  • 20 gram gebroken lijnzaad
  • bakpoeder
  • kaneel
  • vanille essence
  • 1 rijpe banaan (geprakt)
  • 15 gram rozijnen
  • (handje gehakte noten)

Hoe maak je het?

  1. Mix alle droge ingredieten door elkaar in een grote mengkom.
  2. Voeg de appelmoes, de banaan en ongeveer 150 – 200 ml water toe.
  3. Roer alles goed door elkaar. Is het beslag nog steeds droog? Voeg dat wat extra water toe.
  4. Snij de appel in plakjes en hak de noten.
  5. Neem een cakeblik. Leg een bakpapiertje in het cakeblik of vet het in met een beetje kokosolie.
  6. Neem vervolgens de helft van het beslag en verdeel het over de bodem.
  7. Verdeel ongeveer de helft van de appel over het beslag en voeg de rozijnen toe.
  8. Beleg de appels met de rest van het beslag en maak de cake af met  de laatste plakjes appel.
  9. Bak de cake voor ongeveer 30 – 40 minuten in de oven op 180 graden hete lucht. Wanneer je de cake uit de oven neemt, laat hem dan eerst goed afkoelen en snij hem dan in de gewenste vorm.

Vond je dit wat? Wat dacht je van glutenvrije blueberry ontbijt muffins.

Enjoy!

Liefs,

Jolijn

Write A Comment