Halloo! Daar ben ik weer met mijn baked oats. Volgens mij kan ik ze al bijna een aparte pagina geven op mijn website. Maargoed, ontbijten met een taartje blijft mijn favoriete manier om de dag te beginnnen. Iedere keer gooi ik er weer wat anders in en verander de samenstelling. Soms mislukken ze….. en soms komen er heerlijke creaties uit. Het ontbijttaartje in dit artikel is daar weer een voorbeeld van. Ik probeer de laatste tijd mijn koolhydraten wat te minderen en ging dus even opzoek naar een manier om mijn favoriete ontbijtje in een “lowcarb” jasje te stoppen. Nou dat is gelukt. Misschien minder zoet dan dat je gewend bent maar give it a try! Misschien word je positief verrast.

Wat heb je nodig voor deze baked oats?

  • 1 ei
  • 30 gram kokosmeel
  • 20 gram amandelmeel
  • flink wat kaneel
  • vanille extract
  • 50 gram bevroren bessen
  • 10 gram kokosolie

Hoe maak je het?

  1. klop het ei los met een vork en voeg de droge ingredienten hier aan toe.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje en giet de olie bij het beslag. Roer alles even lekker door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de kaneel en de vanille toe aan het beslag en roer alles goed door elkaar.
  4. Roer als laatste voorzichtig de bevroren bessen erdoor heen.
  5. Doe het beslag in een mok of een magnetron bestendig bakje. Invetten is niet nodig.
  6. “Bak” het ontbijtaartje voor ongeveer 3 tot 4 minuten in de magnetron op 600 WATT. Laat hem vervolgens een beetje afkoelen voordat je hem opeet.

Dat was het! Heb jij hem al gemaak en vond je het lekker? Deel dan het eindresultaat met ons op Social Media.

p.s. deze baked oats zitten vol met goede vetten. Het taartje bestaat eigenlijk voornamelijk uit vetten en eiwitten. Dit is dus een super verzadigend ontbijtje. Daarnaast worden vetten veel langzamer verbrand dan suikers dus een snack rond een uurtje of 10 heb je niet meer nodig. Perfect toch?

5 Comments

  1. Hoi Jolijn, ik gebruik geen magnetron.
    Kan ik het taartje ook op een andere manier bakken?
    Groetjes,
    Linette

  2. Hallo Jolijn,
    Lekkere recepten heb je op je website staan.
    Wat ik wel jammer vind is dat je een magnetron gebruikt aangezien dat het meest slechte apparaat is wat er te vinden is.
    Hoe lang moet ik het in de oven zetten en op hoeveel graden ?

    • Jolijn Berghuis Reply

      Hoi Joke,

      Mee eens. Inmiddels bezit ik hem ook niet meer. Het is af en toe makkelijk. 180 graden voor ongeveer een half uurtje.
      Smakelijk alvast!

      Liefs,
      Jolijn

  3. Ha Jolijn
    Klopt het wel 30 gram kokosmeel?? ik meng het ei met die hoeveelheid en kan het eigenlijk wel weggooien??

    • Jolijn Berghuis Reply

      Bij mij heeft deze hoeveelheid altijd werkt. Eieren zijn natuurlijk verkrijgbaar in verschillende grote. Misschien een beetje water erbij? Succes!

Write A Comment