Deze chiapudding is vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers
Chocolade chiapudding met sinaasappel
Chiapudding is de laatste tijd echt een van mijn favoriete ontbijtjes. Mijn leven wordt steeds drukker. Ik ben geen studentje meer en heb mijn uurtjes per dag harder nodig dan eerst. Dit vraagt meer voorbereiding. Chiapudding is dan absoluut perfect! Je kunt er namelijk een flinke bak van in de koelkast zetten en vervolgens de hele week van eten. Super easy. Elke keer kun je er weer andere toppings aan toevoegen om het zo lekker gevarieerd te houden.
Deze chocolade-sinaasappel variant is wel een van mijn favorieten. Maar ja.. dat is eigenlijk alles met chocola.
Hoe maak je het?
- Chiapudding (ongeveer 2 el. chiazaad met 200ml vloeistof. Dit kan water, amandelmelk, kokosmelk (pas op erg vet! meng dit met een andere vorm van vloeistof), rijstmelk en ga zo maar door. Roer dit door elkaar en laat het 15 minuten staan of het liefst een nachtje in de koelkast)
- 1 el cacao poeder
- sap van 1 sinaasappel
- rasp van sinaasappelschil
- vanille extract
- optioneel: beetje honing als je van wat zoeter houdt.
Hoe maak je het?
- Neem de chiapudding en meng deze met de cacaopoeder, sap van de sinaasappel en vanille extract.
- Besprenkel de pudding met wat sinaasappelrasp en maak het eventueel af met wat honing.
- Natuurlijk is het ook lekker om nog wat noten, chocola, granola of extra sinaasappelstukken toe te voegen.
Enjoy!
Liefs,
Jolijn