Dit receptje is de ultieme favoriet van mijn familie; Dadelballetjes! Ik poste al een aantal keer een foto van deze simpele en lekkere lactosevrije balletjes op Instagram en jullie beleven maar om het recept vragen. Dus bij deze ga ik het recept met jullie delen via de site. Op deze manier kunnen jullie ze altijd weer opzoeken en genieten van een verantwoord tussendoortje. Uiteraard kun je ze ook nuttigen als aanvulling op je ontbijt, lunch of als dessert. Enjoy!

Wat heb je nodig?

  1. 250 gram dadels
  2. 20 gram havermout (optioneel)
  3. 20 gram cacaopoeder
  4. Een klein zakje kokosraps
  5. Optioneel: Cacao nibs, fijngehakte nootjes of stukjes pure chocola.

Hoe maak je ze?

Pas op: Dit recept zorgt wel voor hele vieze handen (maar je hebt daarna nog wel wat om te snoepen, haha)

  1. Doe de dadels in een pan met water en kook ze voor ongeveer 5 minuten totdat ze helemaal zacht zijn.
  2. Prak vervolgens de dadels tot een plakkerig geheel. Dit kun je doen door een vork te gebruiken of zoals ik het doe, met een stamppot stamper (hoe noem je zoiets? Jullie begrijpen wel wat ik bedoel toch..).
  3. Voeg de cacao toe aan de dadels en rol er balletjes van.
  4. Pak een schaaltje en strooi hier de kokosrasp op. Rol vervolgens de balletjes door de kokosrasp totdat ze helemaal bedekt zijn met kokos.
  5. Wanneer je noten of andere lekkere dingetjes toevoegt, kun je de balletjes hier doorheen rollen of je rolt de ingrediënten samen met de dadels en cacao tot een balletje. Super easy!

Write A Comment