Alle soep recepten zijn vegan, lactosevrij en glutenvrij

Aziatische pompoensoep

Pompoensoep kennen we allemaal. Maar deze is een beetje anders. Bij dit soepje zou ik graag een klein verhaaltje vertellen.

Zoals jullie misschien weten was ik 3 jaar lang leidinggevende kok in een Café. Inmiddels hebben mijn vriend en ik een van de locaties overgenomen en leiden deze bijna helemaal zelfstandig. Toen ik bezig was met het schrijven van een nieuw menu voor ons Café, had ik natuurlijk proefpersonen nodig. Een van de meest kritische mensen die ik ken is mijn baas Ellis. De “Ellis test” is dan ook een begrip hier in heidelberg en bepaald de standaard van alles wat wij serveren in onze cafees.

Nadat ik hem deze soep heb laten proberen, keek hij mij aan en zei “Jolijn, jij hebt een primeur. Ik heb niks op deze soep aan te merken”. Een klein vreugde dansje volgde.

Dus bij deze, de soep die in een keer door de “Ellis test” kwam.

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen geschneden (met schil)
  • 200 gram winterpenen
  • 2 tenen knoflook
  • 450 ml groente boullion
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 gram gember
  • 2 eetlepel soja saus
  • 2 tl Garam masala
  • peper en zout naar smaak
  1. Snijd de pompoen en wortel in stukjes.
  2. Hak de knoflook fijn en fruit deze kort in een beetje olie. ECHT KORT; de knoflook mag niet bruin worden.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe behalve sojasaus en kokosmelk en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
  4. Pureer alles en voeg de overige ingrediënten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Enjoy!

Tomaten-curry soep met rode linzen

tomaten curry soep

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel curry of meer (beetje pittige curry mag zijn 😉 )
  • optioneel: 1/2 theelepel chillivlokken
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 200 gram rode linsen
  • 400 gr. tomaten stukken (uit blik) of 200 gr. tomatenpassata en 200 gr. verse tomaten in stukken
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml groente boullion
  • peper, zout en verse koriander na smaak

Bereiding

  1. snipper de ui en snij de knoflook klein. Bak deze kort in een beetje olijf- of kokosolie.
  2. Voeg alle kruiden, verse gember en groente boullion toe.
  3. Voeg ook de tomaten/tomatensaus toe.
  4. Voeg als laatste de rode linzen toe. Breng op smaak met peper en zout en laat het 25 minuten zachtjes koken. Vergeet niet af en toe even te roeren.
  5. Voeg na 25 minuten de kokosmelk toe. Roer nog even goed door de pan en laat het nog 5 minuutjes pruttelen.
  6. Serveer de soep met verse koriander. Enjoy!

Ayurvedische vegan pompoensoep met linzen

vegan pompoensoep

Nog eentje met linzen, maar een van mijn favorieten! Super verwarmend en voedend. Gebaseerd op de ayurvedische voedingsleer. Daar leer je direct in dit artikeltje ook meer over. Klik hier voor het recept.

Vegan aardappelsoep

Dit soep recept klinkt misschien gek.. Maar oh zo lekker. Geloof me. Vertrouw me. Give it a try. Hier vind je het vegan aardappelsoep recept. 

Hartverwarmende pompoensoep met wortel en gember

Pompoensoep met wortel en gember - Beter door Eten
Pompoensoep met wortel en gember – Beter door Eten

Moet ik nog meer zeggen? Hier het recept voor deze vegan pompoen, wortel en gember soep. Perfect voor de koude winterdagen.

Write A Comment