Witlof is weer volop in het seizoen en hoewel ik het heerlijk vind in deze Waldorf salade met kip en appel of gewoon als lekkere ovenschotel met ham en kaas had ik vandaag zin in iets anders…
Kip kerrie met witlof?
Het klinkt een beetje raar om witlof door je kip kerrie te doen maar dit gerecht heeft nog een ander verrassend ingrediënt: banaan! Dit zorgt ervoor dat het totaal niet bitter wordt maar juist lekker zoet. Zelfs mijn zoontje (lees: niet zo’n grote witlof fan) wilde zelfs nog een tweede keer opscheppen!
Ik heb de ingrediënten nu uitgewerkt voor 4 personen maar eigenlijk kan je altijd ca 60 g rijst, 2 witlofstronken, 1 kipfilet en een halve banaan per persoon aanhouden (mocht je met meer/minder mensen eten..)
Ingrediënten voor 4 personen:
- ca 240 gr zilvervliesrijst*
- 8 witlofstronken
- 3 à 4 kipfilets
- 2 bananen
- 250 ml kokosmelk (zelf gebruik ik altijd Aroy-D, dit is 100% kokosmelk zonder rare toevoegingen)
- 2 el kerriepoeder
- optioneel: 1/2 tl chilipoeder
- Peper en zout naar smaak
- Kokosolie of ghee om in te bakken
*Eet je volgens Paleo? Serveer het dan met bloemkoolrijst.
Bereidingswijze:
- Zet als eerste de rijst op, volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilets in kleine blokjes en breng op smaak met peper en zout
- Verwarm wat kokosolie of ghee in een hapjespan / wok en bak de kipfilet rondom bruin aan.
- Snijd ondertussen de witlof: halveer ze en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens in reepjes van ca 1 centimeter dik.
- Voeg de witlof en kerriepoeder toe aan de kip en schep even om. Voeg ook de kokosmelk toe en draai het vuur wat lager.
- Snijd de bananen in plakjes en voeg deze op het einde nog even kort toe.
- Serveer de kip kerrie met de (paleo) rijst. Eet smakelijk!