Na de hele week uitgebreid en gezond gekookt te hebben, is het op vrijdag tijd om het weekend in te luiden met iets wat makkelijk is, lekker en op zijn tijd een beetje fout. Soms die lekkere dikke ovenfrietjes van Beyerlander met een lekkere klodder zelfgemaakte mayonaise erop of zoals vorige week deze pizzabites!

Gezonde pizzabites met een courgette bodem!

Ondanks dat er genoeg recepten zijn voor glutenvrije pizzabodems, heb ik soms simpelweg geen zin in teveel gedoe. Net zoals met een hoop andere dingen, is het niet per se een ingrediënt wat een gerecht typeert maar ook de bereidingswijze. Met deze pizzabites, waarvan de bodem uit plakjes courgette bestaat (Tip: zoete aardappel kan ook!) en de bovenkant gewoon van tomatensaus en je beleg naar keuze, kun je een beetje de pizza smaak nabootsen. Ze doen het overigens ook prima als snack op een feestje of bij een filmavondje!

Super fijn: je maakt deze pizzabites echt in een handomdraai!

Ingrediënten pizzabites voor ca 2 personen*

(*of wanneer je echt echt super hongerig bent voor 1 persoon)

  • 1 grote courgette
  • groot blik tomatenpuree
  • topping naar keuze, ter inspiratie: wij hadden 3 soorten: salami en kaas, kipfilet met pesto en champignons met Italiaanse kruiden.
  • Geraspte oude kaas
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze van de pizzabites:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  2. Was de courgette en snijd de boven en onderkant eraf. Snijd de courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter (6 mm voor de zeer nauwkeurige chefs onder ons)
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes courgette hierover.
  4. Begin nu met het “aankleden” van de pizza’s: eerst een laagje tomaten puree, dan een topping naar keuze, beetje peper en zout en tot slot kaas. Eet je volgens Paleo dan kan je de kaas vervangen voor edelgistvlokken!
  5. Bak de pizzabites ca 8-10 minuten af. Let op dat je topping niet te snel verbrand, elke oven is helaas weer anders wat dat betreft..

Buon appetit!

Write A Comment